Siirry suoraan sisältöön

Someturvan pilotointi alkaa viidessä oululaiskoulussa

5.10.2021

Oulun kaupungissa pilotoidaan Someturva-palvelua osana Turvallinen Oulu -hanketta. Pilotointi alkaa tällä viikolla viidessä peruskoulussa: Kaakkurin, Haukiputaan, Merikosken, Ylikiimingin ja Kastellin kouluissa.

Someturva on digitaalinen palvelu, jonka kautta oppilas saa apua somessa ja muualla netissä kohtaamiinsa ongelmatilanteisiin, kuten kiusaamiseen ja häirintään. Palvelua voivat käyttää myös pilottikoulujen opettajat ja oppilashuoltohenkilöstö.

Palvelu antaa käyttäjälleen oikeudellisen arvion, psykologista tukea sekä konkreettiset toimintasuositukset tilanteen ratkaisemiseksi. Someturvan tuki on henkilökohtaista ja kuhunkin tilanteeseen räätälöityä. Palvelua käytetään anonyymisti nettiselaimella tai -sovelluksella ja se on käytettävissä ympäri vuorokauden.

Someturvan henkilökunta koostuu someen erikoistuneista juristeista, psykologeista ja sosiaalipsykologeista.

Pilotointi kestää kevätlukukauden 2022 loppuun. Pilotoinnilla selvitetään, voiko palvelu lisätä oululaisten lasten turvallisuutta digitaalisessa maailmassa.

Someturva on otettu käyttöön jo muun muassa Turussa ja Vantaalla ja siitä saadut kokemukset ovat olleet hyviä.

Lisätietoa someturvasta: www.someturva.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuoria Oulun kaupungin Bysiksellä.
Pilotoinnilla selvitetään, voiko palvelu lisätä oululaisten lasten turvallisuutta digitaalisessa maailmassa. Kuva: Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta