Siirry suoraan sisältöön

Some – kaksiteräinen miekka! – Haukiputaan koululla ja verkossa aiheesta ajankohtainen vanhempainilta 16. helmikuuta

14.2.2023

Mitä vaikutusta älypuhelimella ja sosiaalisella medialla on oppimiseen ja hyvinvointiin? Mitä mahdollisuuksia ja uhkia sosiaalinen media sisältää? Mitä aikuiset ja vanhemmat voivat tehdä? Haukiputaan koululla järjestetään 16. helmikuuta yleisötilaisuus, joka etsii vastauksia näihin kysymyksiin.

Tutkimusten mukaan vaikeita nettiriippuvuusongelmia esiintyy 2–11 prosentilla nuorista ja riippuvuusriskissä on 10–20 prosenttia nuorista. Oululaisista tytöistä yli 16 prosenttia ja pojista yli 10 prosenttia ei ole syönyt tai nukkunut netin takia.

Kouluterveyskyselyn mukaan seksuaalista kommentointia, ehdottelua, viestittelyä tai kuvamateriaalin näyttämistä on 4.- ja 5.-luokkalaisista tytöistä kohdannut lähes 10 prosenttia.  Sosiaalinen media on myös helppo kanava löytää ja hankkia päihteitä jo alaikäisenä. Mitä näille asioille on tehtävissä? Mitä muita haasteita sosiaaliseen mediaan liittyy? Entä mitä mahdollisuuksia? 

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan sosiaalisesta mediasta ja sen vaikutuksista lasten ja nuorten hyvinvointiin Haukiputaan koululle, Torpanmäentie 3:een, torstaina 16. helmikuuta kello 17.30-19.

Mukana somevaikuttaja ja koulupoliisikin

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja sitä voi seurata myös verkossa. Tilaisuus striimataan suorana Oulun kaupungin Youtube-kanavalla. Paikalla on aiheesta alustamassa väitöskirjatutkija Krista Hylkilä Oulun yliopistosta. Sen jälkeen aihetta syvennetään paneelikeskustelussa, jossa ovat mukana koulupoliisi Jarkko Kähkönen, some-vaikuttaja Laurahoo, tunne- ja turvataitokasvatuksen kehittäjäopettaja Satu-Maaria Toppinen ja nuorisotyöntekijä Outi Vilkuna.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Aslak Rantakokko Suomen vanhempainliitosta ja tilaisuuden järjestää Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut.

Oulun kaupunki julkaisi viime syksynä Digiarjen suositukset perheille. Niiden tarkoituksena on tukea vanhempia ja kasvatusammattilaisia digitalisoituneen arjen kasvatustyössä. Suositukset sisältävät vinkkejä keskusteluun lasten ja nuorten kanssa.

Digiarjen suositukset perheille löytyvät suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi osoitteesta www.turvataitokasvatus.fi. 

Linkki keskustelutilaisuuden seuraamiseen löytyy tämän linkin alta. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 14 vuorokautta Oulun kaupungin Youtubessa.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Haukiputaan koululla, Torpanmäentie 3:ssa, torstaina 16. helmikuuta kello 17.30-19 keskutellaan sosiaalisesta mediasta ja sen vaikutuksista lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kuvituskuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta