Siirry suoraan sisältöön

Soiva Siili aloittaa maanantaina uudet ValveLive-verkkolähetykset

27.3.2020

Koronavirus tyhjensi taiteilijoiden ja esiintyvien artistien kalenterit täysin. Tätä paikkaamaan Oulun kaupungin kulttuuripalvelut aloitti yhteistyössä laajan kulttuurijoukon kanssa livekonserttien ja esitysten sarjan. Ensimmäinen on jo maanantaina.

ValveLive kokoaa yhteen osoitteeseen virtuaaliesityksiä sekä kotisohvalla koettavia kulttuurielämyksiä ja -tekemistä. Sivu avautuu tulevana maanantaina 30. maaliskuuta, ja sen avajaisesityksenä soi kello 10 alkava Soiva Siili Striimipirtissä -livekonsertti. Sivu löytyy maanantaista alkaen osoitteesta www.kulttuurivalve.fi/valvelive.

ValveLive tulee toimimaan paitsi livekonserttien ja -esitysten estradina myös erilaisia linkkejä ja sisältöjä kokoavana vinkkipankkina. Sisältöjen osalta tehdään yhteistyötä Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden ja laajan kulttuuritoimijajoukon kanssa. Keskiössä ovat oululaiset taiteen ja kulttuurin tekijät sekä esiintyjät. Tarkoitus on edistää uudenlaista yhteisöllisyyttä ja luoda etätekemisen mahdollisuuksia niin kulttuurin tekijöille kuin kokijoillekin.

”Sivulla julkaistaan kevään aikana live-striimauksina keikkoja ja esityksiä, joista osa jouduttiin peruuttamaan koronavirusepidemian vuoksi. Lisäksi nostamme esiin muita tuoreita taltiointeja ja arkistojen helmiä. Tarkoitus on, että oululaiset kulttuurin ystävät pääsevät tässäkin tilanteessa nauttimaan monipuolisista kulttuurielämyksistä”, kulttuuritalo Valveen vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö kertoo.

Iloa tekijöille ja yleisölle

Keikkojen ja konserttien lisäksi suunnitelmissa on muun muassa teatteria, etätaidenäyttelyitä, kuratoituja soittolistoja ja musiikkivideoita.

”Kaupungin taide- ja kulttuuritoimijat ovat jo olleet aktiivisia nopeasti muuttuneessa tilanteessa. Sivujen ensiesitys, koko perheelle sopiva Soiva Siili Striimipirtissä -konsertti, oli sovittuna jo ennen kuin ValveLive-suunnitelmat valmistuivat. Halusimme kuitenkin tarjota kokoavan kanavan, jonka kautta toiminta on helppo löytää ja sisällöt saavuttavat yhä useamman”, Sikiö sanoo.

”Toivomme että ValveLive-sivu ja sen esiin nostamat sähköiset kulttuurisisällöt tuovat iloa, apua ja hyvinvointia koteihin tänä erilaisena keväänä.”

Soiva Siili aloittaa kulttuurin Valvelive-verkkolähetysten sarjan ensi maanantaina.

Lue myös