Siirry suoraan sisältöön

Snellmaninpuistosta tulossa avara oleskelu- ja taidepuisto

27.4.2021

Kirkkokadun, Isokadun ja Hallituskadun keskellä sijaitseva Snellmaninpuisto on kovaa vauhtia muuttumassa avarammaksi oleskelu- ja taidepuistoksi.

Plaanaojan varrella sijaitseva Snellmaninpuiston rakennustyöt ovat täydessä vauhdissa. Tarkoitus on saada valmista vielä tämän kesän aikana.

Snellmaninpuistoon rakennetaan uusi silta ja taidepolku, jossa on kivetyt tilavaraukset taideteoksille. Teokset voivat olla pysyviä tai vaihtuvia.

Lisäksi Plaanaojan eli Kaupunginojan luiskakiveyksiä kunnostetaan ja uusitaan. Puiston kasvillisuutta uudistetaan säilyttäen kuitenkin vihreä ja puistomainen yleisilme. Muutosten tavoitteena on Snellmaninpuiston kaupunkikuvallisen ilmeen parantaminen ja puiston käyttötarkoituksen selventäminen.

Lisäksi on tarkoitus panostaa alueen turvallisuuteen ja vaihtuva taide on isossa osassa puiston elämyksellisyyttä. Puistosta on tarkoitus kehittää viihtyisä kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Suunnittelussa on huomioitu keskustan puistoille ominainen laatu, joka koskee tällä kertaa Kaupunginojan tukimuurien, sillan, puiston pinnoitteiden ja kasvillisuuden kunnostusta ja uusimista.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta