Siirry suoraan sisältöön

Skuugi Darlingsin innoittama Remu Aaltonen: Vierivä kivi ei koskaan sammaloidu – se on elämää!

25.9.2021

Kuvittelitko Remu Aaltosen soittaneen viimeisen keikkansa ja tehneen viimeiset levynsä? Pari vuotta sitten Remu toki julisti lopettavansa, mutta onneksi tällaiset päätökset on tehty pyörrettäviksi. Remu & Skuugi Darlingsin Rocking All Life Long -albumi julkaistiin perjantaina 3. syyskuuta

Hyvin harva pääsee esiintymään ja erityisesti tekemään kokonaisen albumin legendan ja esikuvan kanssa, mutta tämä oululainen kolmikko on siihen ansaitusti yltänyt. Pitkäsoitto sisältää aivan uutta, Jarmo Heikkisen säveltämää ja Petri Laukan sanoittamaa musiikkia, sekä vanhaa Hurriganesia Skuugi Darlings -tyyliin sovitettuna.

”Yhteistyö on sujunut hyvin. Tuloksena on ollut liuta keikkoja ja täyspitkä LP. Oletan, ettei Remu olisi näin pitkälle meitä päästänyt, mikäli ei olisi tekemisiimme uskonut”, Laukka toteaa.

Rocking All Life Long -albumin julkaisijana on suomalaisen musiikkivaikuttaja- ja tuottaja, Atte Blomin, nykyinen Ainoa Productions -levy-yhtiö. Albumin myötä Remu ja Atte palasivat tekemään yhteistyötä monta vuosikymmentä kestäneen tauon jälkeen. Remu kertoo kunnioittavansa Attea suuresti.

Ensisingle Cisse Häkkiselle

Albumin ensimmäinen single You've Been Knockin' (A Song for Cisse) julkaistiin toukokuussa 2021. Kappaleen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Heikkinen ja Laukka yhteistyössä. Biisi on nimensä mukaisesti omistettu alkuperäisen Hurriganes -basisti-laulaja Cisse Häkkisen muistolle.

Levyn toinen single on uudelleenlevytys It ain't what you do -biisistä, jonka alkuperäinen versio löytyy Hurriganesin uraauurtavalta Roadrunner-albumilta. Kyseisen levyn, kuten 1970-luvun varhaiset Hurriganes-albumit, julkaisi Atte Blomin tuolloinen levy-yhtiö, legendaarinen Love Records.

”Koen jotenkin hienona, että me oululaisjullit pystyimme tekemään Remulle biisejä, joista hän todella pitää. Olemme pohtineet, että annamme Remulle nyt vähän takaisin sitä, mitä hän antoi meille 1970-luvulla”, Laukka sanoo.

Kaikki alkoi väitöskirjasta

Remu Aaltosen ja Skuugi Darlings -trion yhteistyö sai alkunsa jo vuonna 2013. Kaikki alkoi Petri Laukan väitöskirjasta ja oikeastaan väitöstilaisuudesta. Laukka väitteli Lapin Yliopistossa Hurriganesin ja populaarikulttuurin merkityksestä 1970-luvun suomettuneessa Suomessa. Remu kutsuttiin väitöstilaisuuden karonkkaan.

Laukka kertoi Remulle miten vavahduttavia Hurriganesin live-esiintymiset ovat olleet väitöskirjaan haastatelluille henkilöille, kuten kitaristi Jarmo Heikkiselle. Remu sai aatoksen, että näistä kirjan henkilöistähän voisi kasata bändin.

Seuraavana vuonna Laukan väitöskirjan pohjalta julkaistiin Remu & Hurriganes Kekkoslovakiassa -kirja, joka sai näkyvyyttä vuoden 2014 Kirjamessuilla. Iltajuhlaa varten kasattu Skuugi Darlings sai laulajakseen herra Aaltosen. Lämpimän vastaanoton myötä yhteistyötä päätettiin jatkaa.

Oulusta hyvä maku suuhun

Muutaman vuoden kuluttua Remu kuitenkin ilmoitti isosti lopettavansa mittavan uransa. Heikkinen ja Laukka tekivät omia kappaleita joita laittoivat Remulle kuunneltavaksi. Aluksi Remu ei ollut halukas lähtemään mukaan, mutta sitten hän innostuikin Heikkisen ja Laukan biiseistä. Loppu onkin historiaa.

”Mä oon helvetin kiitollinen, että tästä levystä tuli näin hyvä.”

Rocking All Life Long -pitkäsoiton julkaisua juhlittiin Oulun Basso Clubilla perjantaina 17. syyskuuta. Remun ja Skuugi Darlingsin lisäksi livekokoonpanon toisessa kitarassa oli Hannu Sormunen, taustalaulajana Dimi Salo. Sormunen ja Salo ovat myös vierailevina muusikkoina Rocking All Life Long -albumilla – Sormunen toimi toisena kitaristina ja miksaaja-tuottajana, Salo soitti koskettimia ja lauloi taustoja.

”Oulussa on aina helvetin hyvä yleisö meille, siis ollut Hurriganesille. Oulusta jäi hyvä maku suuhun”, Remu kehuu.

Tarina ei kuitenkaan vielä pääty tähän.

”Muutamia keikkoja teemme Remun kanssa levyyn liittyen. Ainakin yksi keikka on tehtävä Helsingissä, jotta Atte Blom pääsee paikalle. Atte ja Remu ovat suomalaisen rockin selkäranka. Pitäähän vanhat yhteistyökumppanit vielä saattaa saman katon alle”, Laukka sanoo ja paljastaa Skuugeilla olevan reilu parikymmentä omaa biisiä, joita he alkavat hiljalleen työstää valmiiksi.

 

Oululainen Skuugi Darlings -trio koostuu kitaristi-säveltäjä Jarmo Heikkisestä (oik.), rumpali Juha Seilosesta ja basisti-sanoittaja Petri Laukasta. Kuvassa jutun kirjoittaja (vas.) ja lisäkitaristi Hannu Sormunen ja tietysti Remu. Trion soittajat ovat aloittaneet musisoinnin juuri Hurriganesin innoittamana. Kuva: Jarmo Heikkinen

Lue myös

Lue lisää aiheesta