Siirry suoraan sisältöön

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Penttilä: vanhempia askarruttavat päivähoitoon liittyvät linjaukset

17.3.2020

Koulut sulkevat ovensa huomisesta keskiviikosta lähtien. Muutos on iso ja vaikuttaa laajasti.

”Hallituksen linjauksia osattiin odottaa. Sinänsä linjaukset eivät olleet yllätys”, toteaa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

1-3-luokkalaisista lapsista heille, joiden vanhemmat ovat töissä kriittisellä alalla, järjestetään tarvittaessa opetusta koululla. Penttilän arvion mukaan kohtalaisen pieni joukko tarvitsee lähiopetusta, ehkä noin 2-3 prosenttia.

Kaikki muut koululaiset ovat opiskelevat etänä. Opetuksessa hyödynnetään erilaisia verkko-oppimisympäristöjä ja opiskellaan itsenäisesti annettujen tehtävien ja suunnitelmien mukaan. 

Vanhempia askarruttavat lasten päivähoidon linjaukset

Päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa, jotta turvataan yhteiskunnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lapsille päivähoito. Hallitus suosittele, että lapset, joille voidaan järjestää hoito kotona, jäisivät kotiin.

Oululaisia vanhempia on askarruttanut, mitkä ammatit kuuluvat kriittisiin aloihin, ja ketkä lapset saavat tulla päivähoitoon. Penttilä korostaa, että kaikki lapset ovat tervetulleita.  

”Kaupungin viesti on, että asiat järjestyvät. Henkilökuntaa on resursoitu palveluiden tarpeen mukaisesti"

Termiä kriittiset alat on pohdittu kaupungilla. Penttilä listaa kriittisiksi aloiksi yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeät tehtävät, kuten sosiaali- ja terveysala, palo- ja pelastusala ja poliisit.

”Itseasiassa on paljon aloja, joiden pitää toimia, kuten päiväkodit, kaupat ja logistiikka.”

Juttua päivitetty 18.3.:
Valtioneuvoston kanslian sivuilla lista kriittisistä aloista, jotka mainitaan hallituksen linjauksissa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hiukkavaaran monitoimitalo on myös hiljentynyt.
Hiukkavaaran monitoimitalo on myös hiljentynyt. Kuva kaupungin kuvagalleriasta.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta