Siirry suoraan sisältöön

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä: hyvä, että kouluun palattiin keväällä

17.8.2020

Oulun koululaiset palasivat kesälomilta opintielle viime keskiviikkona pitkälti samoilla säännöillä, kuin millä koulut avattiin toukokuun puolivälissä. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kiittelee hallituksen keväistä päätöstä lyhyestä lähiopetusjaksosta.

”Näin jälkikäteen ajateltuna paluu lähiopetukseen toukokuun kahdeksi viimeiseksi viikoksi oli hyvä asia, vaikka itsekin olin alun perin kriittinen sitä kohtaan. Jakso oli erittäin hyvä. Koulujen henkilökunta tapasi oppilaat ja oppimisen tavoitteiden seuraamisen lisäksi he näkivät, mikä oli oppilaiden hyvinvoinnin tila kevään erikoisen jakson jälkeen ja millaisia mahdollisia tukitoimia tarvitaan”, Penttilä kertoo.

Keväällä kouluille annettiin tarkat ohjeet turvaväleistä, käsihygieniasta ja muista terveyteen ja turvallisuuteen liittyvistä seikoista.

”Ohjeet ovat kesän aikana tarkentuneet ja niiden mukaisesti koulutyö on nyt käynnistynyt, kertoo Penttilä.

Myös päiväkodit ovat poikkeuksellisen kesän jälkeen kaikilta osin auki.

Kulttuuritapahtumia järjestetään rajoituksin

Kulttuurilaitoksissa on valmistauduttu alkavaan syksyyn. Mikäli koronatilanne säilyy hallinnassa, esimerkiksi sinfonian konsertit ja teatteriesitykset käynnistyvät suunnitellusti.

”Toki huolehdimme turvaväleistä esimerkiksi niin, että konsertteihin ei oteta täyttä salia”, Penttilä kuvailee.

Kaupungin liikuntapaikoista erityisesti uimahallit ovat ikäihmisten suosiossa. Uimahalleihin otetaan sisälle rajoitettu määrä asiakkaita kerrallaan. Turvallisuutta parannetaan myös hygieniasta huolehtimalla.

”Uimahalleissa hygienia on normaalioloissakin toki korkealla prioriteetilla”, Penttilä korostaa.

Sisäliikuntapaikat aukeamassa

Oulun ulkoliikuntapaikat aukesivat käyttäjille jo kesäkuussa, sisäliikuntapaikat ovat auenneet osin kesän aikana. Jäähallit aukesivat elokuun alusta.

”Yleisötapahtumien osalta on edelleen olemassa rajoituksia ja ohjeistuksia. Odotamme vielä esimerkiksi, miten paljon jääkiekkopeleihin saa ottaa yleisöä, kun kausi lokakuussa toivottavasti käynnistyy”, Penttilä mietti.

Viime viikolla annetut suositukset kasvomaskeista koskevat myös sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän toimialaa.

”Maskeja on jo aiemmin ollut henkilökunnalle saatavilla esimerkiksi päiväkodeissa tilanteisiin, joissa lapsi sairastuu kesken päivän ja hänet siirretään hoitajan kanssa erilliseen tilaan. Seuraamme koko ajan, miten THL ohjeistaa muun henkilökunnan maskien käytöstä.”

 

Lue myös

Lue lisää aiheesta