Siirry suoraan sisältöön

Sinnikäs usko tapahtumien tulevaisuuteen

4.4.2021

Oulussakin tapahtumajärjestäjät odottavat messu- ja konserttikauden pidentymistä erityisesti nyt, kun urheilut ja tilaisuudet mahtuvat esimerkiksi juuri peruskorjattuun Ouluhalliin ja sen laajennukseen rinnakkain.

Pohjois-Suomen Messut Oy:n toimitusjohtaja Anna Tiensyrjä ja muun muassa Raskasta joulua -konserttien takaa löytyvän R.H. Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Riki Huhtala työstävät parhaillaan tilaisuuksia jopa vuosiksi eteenpäin. Molemmat uskovat, että tapahtumakenttä palaa kohti normaalia toimintaa rauhallisesti. 

"Teimme turvallisuusohjeet viime kesänä ennakoidessamme, että syksyllä voisi järjestää messuja. Nyt katsomme ensi syksyä ja aikaa siitä eteenpäin", Tiensyrjä sanoo. 

Pohjois-Suomen Messujen päätapahtumia ovat Rakentaja-messut ja Elä & Nauti -messut. Nyt Tiensyrjä toivoo, että messukautta voitaisiin jatkaa ympärivuotiseksi. Aiemmin Ouluhalli on ollut avoinna messujärjestäjille huhtikuusta lokakuun puoliväliin.  

"Jos on monta viikonloppua putkeen messuja samalle kohderyhmälle, eivät kiinnostuneetkaan jaksa mennä niihin peräjälkeen. Tapahtumakauden jatkaminen on meidän suurin odotuksemme." 

Tapahtumat sijoittuvat jatkossakin Ouluhallin puolelle, ja sen laajennus on tuonut merkittäviä lisätiloja eri urheilulajeille. Molempiin tiloihin kuljetaan yhteisen aulatilan kautta. 

"Nyt tapahtumavieraiden on parempi tulla sisälle ja sekä wc- että tukitilat ovat paremmat ja väljemmät", Tiensyrjä sanoo.  

Lisää suuria konsertteja? 

Huhtala sanoo, että konserttien yhteydessä aiemmin on jouduttu turvautumaan ulkoilmatilaisuuksista tuttuihin bajamajoihin. Ouluhalli on alueen suurin konserttitila ja tapahtumiin myydään tuhansia lippuja. Parhaimmillaan halli vetää yleisöä 5000–6000 henkeä. Tilaa on ollut suurelle asiakasmäärälle, mutta vessat ja sisäänkäynnit ovat olleet ahtaat. 

"Aika näyttää, miten ensimmäiset keikat onnistuvat ja millaista palautetta saamme yleisöltä. Jos homma toimii, sellainen signaali laittaa meidät miettimään, pitäisikö konsertteja järjestää Ouluhallissa voimakkaamminkin." 

Peruskorjaus ja laajennus ovat tuoneet lisätilaa myös tapahtumille. Huhtala sanoo, että saman hallin sisälle voidaan suunnitella useampia tapahtuma-alueita: useampia lavoja ja esimerkiksi VIP-aitioita. 

Tämän vuoden syksylle R.H. Entertainmentilla on varaus ainakin Raskasta joulua -tapahtumalle. Huhtala ei odota, että tilaisuudet palaavat ennalleen yhdessä yössä. Hän sanoo, että ihmisten luottamus palautuu rokotusten edetessä hiljalleen ja samalla tapahtumiin otetaan osaa enemmän ja enemmän. 

"Kaiken tämän jälkeen ihmisillä on varmasti iso kulttuurinnälkä taidenäyttelyiden, musiikin ja muiden kulttuurinalojen pariin." 

Myös Tiensyrjä odottaa tapahtumien koon asteittaista kasvattamista rokotusten edetessä. Hän painottaa, että ratkaisut on tehtävä terveys edellä. Järjestäjien työpöydillä aikajänne on joka tapauksessa vuosien mittainen. 

"Korona-aika on korostanut tarvetta erilaisille tapahtumille ja ihmisten kohtaamisille. Näen itse, että pandemia ja rajoitukset ovat tilapäinen asia." 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
"Korona-aika on korostanut tarvetta erilaisille tapahtumille ja ihmisten kohtaamisille", sanoo Anna Tiensyrjä. Kuva: Juuso Haarala

Lue myös

Lue lisää aiheesta