Siirry suoraan sisältöön

Sini Koskimäki avustajana Nokia-sarjassa: ”Kiva, kun kerrankin voi osallistua kuvauksiin Oulussa”

16.4.2021

Made in Finland - tarina Nokiasta -sarjan kuvaukset alkoivat Oulussa, ja mukana on myös paikallisia avustajia.

Viininpunainen baskeri, jämäkkä nahkasalkku, muhkea villapaita ja ruutuduffeli. Retrovaatteiden lista voisi jatkua loputtomiin.

Oulun teknologiakylässä on tällä viikolla vilahtanut asukokonaisuuksia, jotka ovat kuin suoraan 1980–90-lukujen taitteesta. Vaatteisiin ovat pukeutuneet Made in Finland - tarina Nokiasta -sarjan näyttelijät.

Nokia-sarjan kuvaukset käynnistyivät Oulussa torstaina 15. huhtikuuta. Paikalle saapui 26 ihmisen kuvausryhmä, jota hemmotteli aurinkoinen kevätsää. 

Kuvauksiin oli valittu myös paikallisia avustajia, kuten Sini Koskimäki.

”Kivaa, kun kerrankin voi osallistua kuvauksiin, jotka järjestetään täällä Oulussa”, Koskimäki kertoi.

Kengät omasta kaapista

Koskimäki näki maanantaina netissä ilmoituksen, jossa etsittiin avustajia Nokia-sarjaan. Hän laittoi sähköpostia, kertoi kokemuksistaan avustajana ja tuli valituksi.

Muutama päivä myöhemmin hän puki teknologiakylässä päälleen roolihahmolleen kuuluvan baskerin ja paksun villakangastakin. Näkyvistä vaatteista vain kengät olivat hänen omasta kaapistaan.

Tällä kertaa hän oli ikään kuin taustahenkilö, jonka hahmolla ei ollut repliikkejä.

”Nokia-sarjassa esitän insinöörinaista, joka kävelee työpaikan ovelta autolle. Semmoisen vanhan Toyota luo”, Sini Koskimäki sanoi.

Toinenkin oululainen avustaja oli mukana ensimmäisen päivän kuvauksissa kasarityyliin puettuna satunnaisena ohikulkijana. Lisäksi kuvauspaikan pysäköintialueelta saattoi bongata muita vanhoja autoja.

Saako avustaja palkkaa?

26-vuotiaan Sini Koskimäen mukaan Nokia on tuonut paljon hienoja asioita, joista suomalaisten on syytä olla ylpeä. Kun hän sai ensimmäisen henkilökohtaisen matkapuhelimensa, oli se nokialainen.

Hän on aiemminkin osallistunut muutamiin elokuviin avustajan roolissa; niitä varten hän on matkustanut Etelä-Suomeen.

Yhdestä avustajapäivästä ei Koskimäen mukaan hyödy taloudellisesti.

”Avustajapalkkiot ovat yleensä lahjakortteja eikä niitä saa rahana, mutta onhan tämä kiva harrastus, Sini iloitsi. 

Kuvaukset varman päälle

Kuusiosainen Nokia-draamasarja nähdään CMore-suoratoistopalvelussa keväällä 2022. Sen käsikirjoittaa ja ohjaa Jussi-palkittu Maarit Lalli. Sarjan tuottajana toimii Rabbit Filmsin Tiina Pesonen.

Pesonen mainitsi, että koronatilanne on vaikuttanut todella paljon kuvauksiin ja aikatauluihin. Hänen mukaansa kuvauksissa ollaan erityisen tarkkoja hygieniasta ja turvallisuudesta. Koronan vuoksi koko henkilökunnalla on maskipakko ja työntekijöiden määrää on myös laajennettu, jos joku sattuisi sairastumaan ja tarvittaisiin varahenkilöstöä.

Mukana kulkee myös digitaalisia kuumemittareita, joilla otetaan satunnaisia mittauksia.

”Suunnitelmissamme lanseerausaikataulu olisi ollut aiemmin, eli sarjan olisi pitänyt tulla ulos jo loppuvuonna. Mutta ajattelimme ottaa varman päälle. Suunnittelimme tämän yhdessä niin, että saamme myös syksylle kuvausjakson. Voimme tarpeen tullen jatkaa silloin, jos jotain sattuu. Meillä on tulossa myös ulkomaan kuvauksia, mutta nyt keväällä on mahdoton lähteä ulkomaille”, Tiina Pesonen kertoi.

Oulun jälkeen sarjan kuvaukset jatkuvat muun muassa Salossa ja Helsingissä.

Sini Koskimäki iloitsi mahdollisuudesta osallistua televisiokuvauksiin Oulussa, vaikka avustajille ei usein rahapalkkaa maksetakaan. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta