Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntien diakoniatyö sai lähes 400 korona-avustushakemusta

27.4.2021

Seurakunnalle käytettäväksi annettu avustusrahoitus ei riittänyt kaikille avuntarvitsijoille. Hakijoita oli lähes 400 ja ulkopuolelle jääneiden tiedot jäävät odottamaan kenties tulevia avustuskierroksia. Nyt myönnetyt avustussummat vaihtelivat 500-3000 euroon.

Oulun seurakuntien diakoniatyö sai alkuvuodesta käytettäväksi 164 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön Suomen ev.-lut. kirkolle myöntämää valtionavustusta. Avustus oli suunnattu diakoniatyön tukemiseen korona-aikana.

Korona-avustusta haki määräaikaan mennessä lähes 400 oululaista kotitaloutta. Avustusta hakivat niin perheet kuin yksinelävät. Myönnetyt avustussummat vaihtelivat 500 eurosta 3000 euroon. 

Avuntarpeen taustalla oli usein pandemiasta johtuva lomautus tai irtisanominen.

”Jos perheen molemmat vanhemmat ovat lomautettuja, maksamattomia laskuja alkaa kertyä. Vuokra- ja sähkölaskujen maksaminen on ollut yksi auttamiskeinostamme”, kertoo Oulun seurakuntien diakoniatyöntekijä Marja Posio.

Posion mukaan hakemuksista kävi ilmi, että myös moni eläkeläinen tarvitsee lisätuloja.

”Jos korona on vienyt mahdollisuuden lisäansioihin, taloustilanne heikkenee nopeasti.”

Hakemuksia tuli enemmän kuin ennakkoon arvioitiin eikä kaikille hakijoille riittänyt avustusta. Nämä hakemustiedot siirtyvät hakijan omaan seurakuntaan, josta paikallinen diakoniatyöntekijä on yhteydessä hakijaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Avuntarvitsijoita oli paljon enemmän kuin osattiin odottaa. Osalle ei tällä kertaa riittänyt suoraa rahallista avustusta. Kuva: srk

Lue myös

Lue lisää aiheesta