Siirry suoraan sisältöön

Seurakunnissa vietetään tällä viikolla miesten viikkoa – Oulussa teemana miehen herkkyys

7.11.2022

Valtakunnallista Miesten viikkoa vietetään 7.–13. marraskuuta. Miesten viikolla pohditaan miehen herkkyyttä ja moninaisia polkuja.

Vuosittain pidettävällä teemaviikolla järjestetään miesten hyvinvointia tukevaa toimintaa ja tapahtumia sekä nostetaan esiin miehiä koskevia yhteiskunnallisia teemoja.  

Oulussa Miesten viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla Miehen moninaiset polut. Viikon aikana on useita avoimia tapahtumia, tutustumiskäyntejä ja keskustelutilaisuuksia eri puolilla kaupunkia.  

Tänään maanantaina isä- ja miestyö jalkautuu päivllä neuvoloihin Kontinkankaalla ja Myllyojalla. Jalkautumiskierrokset jatkuvat eri neuvoloihin pitkin viikkoa.

Maanantaina iltapäivällä voi tutustua Pateniemen seurakuntakoti Ankkurissa uuteen, tänä syksynä aloittaneeseen isälapsiparkkiin, joka on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän isilleen. Poikien Talon työntekijät jalkautuvat illalla Karjasillan kirjastolle jututtamaan oululaisia miehiä kahvikupposen äärelle. 

Keskiviikkona kello 18 järjestetään Sofia-seurakuntakeskuksessa eli entisessä keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17) Miehen herkkyys -keskustelutilaisuus, jossa keskustelun alustajana toimii lääkäri Jorma Heikkilä

”Tilaisuudessa käsitellään arkaa aihetta, josta ei juurikaan puhuta: miehen herkkyyttä. Keskustelussa on tarkoitus päästä pintaa syvemmälle ja tunnistaa millaista on miehen herkkyys, sekä miten se näkyy tässä ajassa”, kertoo Oulun seurakuntien diakoniatyöntekijä Kari Rekilä

Torstai-iltana 10.11. pohditaan miehen moninaisia polkuja paneelikeskustelussa, jossa kohtaavat miehet, jotka ovat vaihtaneet työtehtäviään ja kiinnostuksen kohteitaan. Kokemuksia kuullaan erityisesti kulttuurin, taiteen ja yhteisöllisyyden saralla. Panelisteiksi ovat tulossa muusikko ja opettaja Osmo Hakasalo, psykologi ja matkaopas Jussi Tukiainen sekä lauluntekijä ja muusikko Mikko Koskela.

Tilaisuuden alussa nähdään ja kuullaan Tanssiva Narri -esitys, jossa teatterintekijä, tanssija ja koreografi Tero Lehtimetsä tanssii ja kertoo baletin värikkäästä historiasta puolen tunnin iloisessa ja vauhdikkaassa esityksessä. Hyvän mielen talon järjestämä tilaisuus alkaa kello 18 Sokos Hotel Arinassa Valkean kokoustilassa neljännessä kerroksessa. 

Miesten viikon järjestävät Oulussa yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakunnat, Oulun kaupunki, Hyvän mielen talo ry, Miessakit ry, Poikien Talo, Oulun ensi- ja turvakoti ry, Pelastakaa Lapset ry, Suomen Vanhempainliitto ja Vanhempien akatemia. 

Miesten viikon koko ohjelma löytyy osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/miestenviikko.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulussa Miesten viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla Miehen moninaiset polut. Kuva: Pixabay

Lue myös

Lue lisää aiheesta