Siirry suoraan sisältöön

Seppo Määttä valittiin Oulun kaupunginjohtajaksi yhden äänen erolla

12.12.2022

Oulun seuraava kaupunginjohtaja on valtioneuvoston kanslian osastopäällikkö, ylijohtaja Seppo Määttä, 56. Hän voitti valtuuston lippuäänestyksessä nykyisen kaupunginjohtajan Päivi Laajalan äänin 34–33.

Oulun kaupunginjohtajakisa huipentui maanantai-iltana kaupunginvaltuuston kokouksessa – ja säilyi äärimmäisen jännittävänä loppuun asti.

Valtuusto järjesti kaupunginjohtajasta suljetun lippuäänestyksen, jonka Seppo Määttä voitti yhdellä äänellä. Ääniä annettiin 67, joista Määttä sai 34 ja Päivi Laajala 33. Tyhjiä ääniä ei annettu.

Aiemmin Sdp:n valtuustoryhmä oli ilmoittanut kannattavansa Laajalaa jatkokaudelle ja kokoomus tukevansa Määttää. Muut valtuustoryhmät eivät ottaneet etukäteen ryhmätasolla julkisesti kantaa kummankaan ehdokkaan puolesta.

Oululaistaustaisen Seppo Määtän virkakausi Oulun uutena kaupunginjohtajana alkaa 1. huhtikuuta 2023. Virkakausi on kuuden vuoden mittainen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Seppo Määttä aloittaa Oulun kaupunginjohtajana ensi huhtikuussa.

Lue myös