Siirry suoraan sisältöön

Selviytymistarinoita eletystä elämästä - kirjoituskilpailu 65+ vuotiaille

26.3.2020

Kirjoittaminen on voimaannuttavaa kaikenikäisille. Mäntykodin Kotiväkiläiset ovat nyt kuitenkin suunnanneet kirjoituskipailun ikääntyville ihmisille.

Mäntykodin hoivakodissa toimiva Kotiväki-hanke kutsuu kaikkia yli 65-vuotiaita kirjoituskilpailuun.

”Elämme tällä hetkellä Suomessa ja maailmanlaajuisesti erittäin haasteellisessa tilanteessa. Arki on monin tavoin jouduttu laittamaan uusiksi. Kirjoittaminen on usein keino selkeyttää ajatuksia, päästä yli haastavista tilanteista ja löytää ne omat vahvuudet”, sanoo Kotiväen hankevastaava Marjaleena Kyllönen.

Koronakaranteenissa, kun aikaa on, moni käy vanhojen valokuvien kimppuun, siivoaa kaappeja, lukee tai kirjoittaa.

”Kirjoittamalla voit myös tukea samankaltaisissa elämäntilanteissa olevia vertaistuellisesti kannustaen omalla tarinallasi. Kirjoittaminen on monelle ikääntyvälle voimaannuttava asia.”

”Kotiväki-hankkeemme aihepiiriin liittyen, kirjoituksissa voidaan käsitellä koettua kaltoinkohtelua ja lähisuhdeväkivaltaa ja niistä selviytymistä, mutta se ei ole välttämätöntä, vaan olemme kiitollisia kaikenlaisista selviytymistarinoista”, lisää Kyllönen.

Kotiväki-hanke otti haasteen vastaan Lähimmäispalvelu ry:ltä Lahdesta ja tähän "Selviytymistarinoita eletystä elämästä" -kilpailuun voi osallistua omalla nimellä, nimimerkillä tai nimettömänä.

Mukana on myös arvonta, johon voi halutessaan osallistua, mutta se edellyttää kuitenkin jonkinlaisia yhteystietoja.

Selviytymistarinoita voi lähettää 15.5.20 saakka. Osallistumis- ja kirjoittamisohjeet löydät www.facebook.com/kotivaki/

Kotiväki-hanke

- oululaisessa Mäntykodissa aloitti elokuussa 2018 kolmevuotinen Kotiväki-hanke, joka kestää vuoteen 2021 asti

- hanke työllistää kaksi työntekijää

- tavoitteena on kaltoinkohtelun ja lähisuhdeväkivallan uhan alla elävien ikäihmisten löytäminen, ikääntyneiden vertaistoiminnan kehittäminen, selviytymismallien ja turvataitojen vahvistaminen osallisuuden keinoin.

- Mäntykodin kotisivut: www.mantykoti.fi/hoivakoti-ja-lyhytaikaishoito/

-

Kirjoittaminen on keino selkeyttää ajatuksia, päästä yli haastavista tilanteista ja löytää omat vahvuudet. Jos olet 65-plus, osallistu kirjoituskilpailuun.

Lue myös