Siirry suoraan sisältöön

Selviytyjät Suomi -paratiisirannalle matkasi myös Illan isäntä Lauri Salovaara: Pohjoisen puolia pidettiin!

28.8.2021

Huomenna sunnuntaina alkaa jälleen Nelosen tositv-sarja Selviytyjät Suomi. Mukana Karibian paratiisirannalla on myös oululainen Lauri Salovaara, joka jännittää nyt itse, miltä tunteiden vuoristorata näyttää tv-ruuduissa.

1. Millä mielin lähdit kisaan?

”Sarja oli tosi tuttu ja yksi niistä harvoista, joihin lähdin erityisen mielelläni mukaan. Mikään asia ei oikeastaan hirvittänyt tai pelottanut, vaikka maailman kovimmasta realitystä puhutaankin.” 

2. Miten valmistauduit etukäteen?

Sami Alalauri Kuntokeskus Prässistä valmensi minua kuukausia ennen matkaa. Lisäksi Liikuntakeskus Hukka lähti kumppaniksi, joten siellä tuli rimpuiltua myös. Preppasin muistia ja loogisia pelejä näiden lisäksi.”

3. Miten fyysinen kuntosi joutui koetukselle?

”Hauskinta oli se, että kun olin treenannut niin kovaa ja ollut tiukalla ruokavaliolla, niin pari viimeistä viikkoa piti kerryttää vararavintoa, eli sai syödä vähän mitä tahansa. Vuorikiipeilijä Pata Degerman ohjeisti myös, että nyt niin paljon pizzaa ja kebabbia kuin vain jaksaa. Tämän osalta fyysinen kunto oli reissuun lähtiessä hyvä, mutta aika komean pesupallon ehdin tuohon vatsan kohdalle rakentaa.”

4. Mikä koko reissussa oli raskainta?

”Henkinen peli ehdottomasti. Siellä eletään niin kuplassa, että jokainen tulee enemmän tai vähemmän vainoharhaiseksi muiden tekemisistä.”

5. Mikä koko reissussa oli parhainta?

”Olihan se todella etuoikeutettu olo päästä tällaiseen maailman aikaan Karibian paratiisirannoille. Minulle varsinkin pakkoloma yrityskuvioista teki todella hyvää.” 

6. Mikä fiilis reissusta jäi päällimmäiseksi?

”Huippu fiilis! Olen niin kiitollinen, että sain tällaisen kokemuksen, joka kestää koko elämän. Muutamat siellä saadut fyysiset jäljetkin kestävät koko elämän, mutta niitä kannan ylpeydellä.”

7. Oliko peli niin kovaa kieroilua, kuin ulospäin näyttää?

”Ei. Vaan kovempaa. Porukka on niin valveutunutta, että kaikki tietää hyvin strategisen pelin merkityksen.” 

8. Mikä reissussa yllätti eniten?

”Eniten yllätti se, kuinka valtava produktio Selviytyjät on. Ekaa kisaa kuvatessamme vastassamme oli 20-30 kameraa, joita kaikkia operoi 2-3 tyyppiä, näiden lisäksi taustalla oli kymmeniä ihmisiä.” 

9. Mitä uutta opit siellä itsestäsi?

”Tein henkistä kasvua sisältäpäin ja se tuntui todella hyvältä. Kaikille tekisi hyvää luopua välillä teknologiasta ja olla vain omien ajatustensa kanssa.”  

10. Lähtisitkö uudelleen tai suosittelisitko kaverille?

”Kyllä lähtisin, heti! Kaverille kertoisin, että panostaa kaiken strategiseen peliin. Tai ainakin 70 prosenttia. Loput 30 prosenttia jakaantuu fyysisen ja henkisen kestävyyden kesken.”

11. Saitko uusia ystäviä tai vihollisia?

”Kyllä sain, mutta en voi kertoa kumpia tai kuinka paljon!” 

12. Millaisia tunnelmia katsojilla on lupa odottaa tällä kaudella?

”Ohjelman käsikirjoitus ja editointi on kansainvälistä luokkaa. Lupaan, että tästä tulee aivan mieletön kausi kaikkine juonenkäänteineen ja vaikka kaikki kilpailijat eivät olisikaan tuttuja aluksi, niin matkan varrella katsoja oppii kyllä tuntemaan jengin.”

13. Millä mielin itse istut tv:n ääreen?

”Jännittäähän se, kun siellä on kuitenkin niin avonainen hyvine ja huonoine puolineen. Ohjelmasta porukat tykkäävät varmasti, mutta toivottavasti #teamlauri saa uusia kannustajia. Pohjoisen puolia pidetään! ”

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin kello 19.30.

Lauri Salovaara kolmas oikealta. Kuva: Nelonen Media

Oululainen Lauri Salovaara piti Selviytyjät-reissua huippukokemuksena. "Lähtisin uudestaan heti!" Kuva: Lauri Salovaara

Lue myös

Lue lisää aiheesta