Siirry suoraan sisältöön

Selviämisasema avataan syyskuussa Ouluun – avoinna jatkossa perjantaista maanantaihin

4.9.2023

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle avataan syyskuussa selviämisasema. Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille. Selviämisasema tarjoaa turvallisen ja rauhallisen ympäristön päihtyneille henkilöille, jotka eivät kykene sillä hetkellä huolehtimaan omasta terveydestään ja turvallisuudestaan raskaan päihtymystilan vuoksi.

Selviämisasemalla seurataan päihtyneiden henkilöiden terveydentilaa, jotka eivät tarvitse muuta päivystyksellistä terveydenhoitoa. Päivystyksellistä sairaanhoitoa vaativien päihtyneiden potilaiden selviämishoito toteutetaan edelleen Oulun yhteispäivystyksessä.

Selviämisasemalla palveluiden tarve ja mahdollinen päihdeongelma kartoitetaan sekä ohjataan asiakas hänen tarvitsemien palveluiden piiriin.

Viisipaikkainen selviämisasema toimii osana Päihdeklinikan toimintaa ja sinne ohjaudutaan viranomaisten kautta. Selviämisasema on avoinna perjantaista klo 21.30 maanantaihin klo 14 asti. Selviämisaseman toimintaa on ollut suunnittelemassa laaja joukko Pohteen alueen asiantuntijoita ja viranomaisia.

Selviämisasemalla on avoimet ovet yhteistyökumppaneille ja hyvinvointialueen päättäjille 8.9.2023 klo 13-15.30 osoitteessa Kajaanintie 48 C, 1. kerros, H-siipi. 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Selviämisaseman toiminta käynnistyy osoitteessa Kajaanintie 48 C, 1. kerros, H-siipi, 8. syyskuuta lähtien. Kuvituskuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta