Siirry suoraan sisältöön

Seksuaaliväkivaltaa kokeneen lapsen ja nuorten tukeminen - kuuntele Turvallinen Oulu podcast

18.11.2020

Turvallinen Oulu -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan seksuaaliväkivaltaa kokeneen lapsen ja nuoren tukemisesta ja kohtaamisesta. Lisäksi keskustellaan siitä, miten lasten ja nuorten arjessa toimivat kasvattajat ja ammattilaiset voivat tukea heitä traumaattisten kokemuksien jälkeen. Mikä toipumisprosessissa on tärkeää? Mitä kasvattaja tai ammattilainen voi tehdä?

Vieraana seksuaaliväkivallan kokemusasiantuntija ja toimittaja Laura Juntunen sekä luokanopettaja ja kouluttaja Sanna Niinivaara.

Vastuu avun saamisesta ei saa jäädä lapsen tai nuoren harteille

Jaksossa kuullaan kokemusasiantuntijan näkökulmia seksuaaliväkivaltakokemuksien jälkeisestä toipumismatkasta ja tuen merkityksestä, hänen avatessa matkan varrella syntyneitä havaintoja siitä, millaista apua seksuaaliväkivaltaa kohdanneelle tulisi antaa. Kenellä on vastuu auttaa ja millaista avun tulisi olla?

On tärkeää, että lapsen ja nuoren ympärillä on tuttuja ja turvallisia aikuisia, jotka ymmärtävät heidän yksilölliset tarpeensa toipumisen edistämiseksi. Luokanopettajana toimiva Sanna Niinivaara tarjoaakin jaksossa kasvattajille keinoja lapsen ja nuoren kohtaamiseen ja tukemiseen traumaattisten tapahtumien jälkeen.

Podcastissa pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä: Miksi aikuiselle kertominen saattaa tuntua mahdottomalle? Miten seksuaalikasvatus voi auttaa seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyssä? Kuinka nuorta voi kannustaa keskustelemaan huolistaan? Mikä on opettajan tai kasvattajan rooli lapsen tai nuoren tukemisessa? Podcastissa pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä.

 

Mistä apua ja tukea?

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Turvallinen Oulu -podcastin viidennessä jaksossa vieraana ovat seksuaaliväkivallan kokemusasiantuntija ja toimittaja Laura Juntunen sekä luokanopettaja ja kouluttaja Sanna Niinivaara.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta