Siirry suoraan sisältöön

Seksuaalirikokset: Syyt, kuntouttaminen ja ennaltaehkäisy - kuuntele Turvallinen Oulu Podcastin uusi jakso

23.6.2020

Turvallinen Oulu -podcastin kolmannessa jaksossa aiheena on seksuaalirikollisuus. Asiantuntijavieraina ovat rikosseuraamuslaitoksen yliopettaja Nina Nurminen ja Serita-hankkeen seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija Satu Perttunen. Jaksossa pohditaan seksuaalirikollisuuden taustasyitä, keinoja rikosten ennaltaehkäisemiseksi sekä rikoksen tehneiden kuntouttamista.

Seksuaalirikokseen johtavat asiat herättävät paljon ajatuksia ja kysymyksiä niin tekijöissä kuin auttavien ammattilaistenkin parissa. Nina Nurminen kertoo jaksossa Uusi suunta -mallista, joka on rikosseuraamuslaitoksessa käytössä oleva kuntoutusohjelma seksuaalirikoksesta tuomitun kanssa työskennellessä.

Mikäli huomaa itsessään tai läheisissään piirteitä, jotka viittaavat mahdollisesti valmiuksiin tehdä seksuaalirikos, kannattaa itse hakeutua tai neuvoa toista hakeutumaan keskustelemaan asiasta ammattilaisten kanssa.

Ammattilaisten on hyvä tunnistaa itsessään, jos ei ole valmis kohtaamaan teemaa. Tällöin on hyvä pystyä neuvomaan asiakasta siirtymään sellaisen henkilön puheille, joka pystyy asian kanssa työskentelemään.

Oulussa toimii Vuolle Setlementin Seritatyö, joka tuottaa palvelua seksuaalirikoksen tekijöille, potentiaalisille tekijöille ja sekä sellaisille, joilla on huoli omasta seksuaalisuudestaan. Seritaan voi olla yhteydessä nettisivujen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Oulussa toimivan Serita-hankkeen puhelin 040 517 7100, kesän päivystysajat ti – to klo 13 – 15.

Lisää mielenkiintoisia podcast-jaksoja tulossa

Turvallinen Oulu Podcastissa käsitellään vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa eri näkökulmia ja teemoja, jotka auttavat toimimaan turvallisemman lapsuuden ja nuoruuden puolesta. Aiheina ovat muun muassa vanhemmuus, turvallinen sosiaalisen median käyttö, turvataitokasvatus, seksuaaliväkivalta ja sen ennaltaehkäisy. Hankkeen aikana julkaistaan useita jaksoja, jotka löytyvät aina niin Mun Oulusta, Mun Oulun Spotifysta ja Soundcloudista että hankkeen nettisivuilta www.ouka.fi/turvallinenoulu

Lisätietoa aiheesta:

Seksuaalinen kiinnostus lapsiin- omahoito-ohjelma / Mielenterveystalo.fi suomeksi ja englanniksi. Materiaaliin voi vapaasti tutustua, ei edellytä rekisteröitymistä. Ohjelmaan pääsee myös täysin anonyymisti Tor-verkossa ahmia.fi kautta.

Nurminen, N (2016) Seksuaalirikollisten kuntoutus Suomessa

Nissinen, J (2016): Seksuaalirikoksia estävä työ pedofiilien parissa on tärkeää

Serita-hankkeen kotisivut: www.seritatyo.fi

Valtakunnalliset palvelut asiakkaille

SERITA-hanke Hankkeella on matalan kynnyksen päivystyspuhelin sekä vastaanotto Oulussa.

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyön yksikkö Tukea ja tietoa puhelimitse ja kasvotusten Tampereen vastaanotolla.

Seksuaalinen kiinnostus lapsiin -omahoito Tietoa ja tukea henkilöille, joilla on seksuaalista kiinnostusta lapsia kohtaan.

SeriE-hanke: https://www.krits.fi/serie-hanke/ 

Sexual interest in children – self-help programme Information and support for individuals who are sexually interested in children.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Serita-hankkeen seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija Satu Perttunen on toisena vieraana Turvallinen Oulu -hankkeen podcastissa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta