Siirry suoraan sisältöön

Kaupungilta kesälaitumille -sarja, osa 5: Saunominen vie hyvinvointijohtaja Kosken pois työarjesta

12.6.2022

Tässä sarjassa kaupungin työntekijät kertovat kesäsuunnitelmistaan. Osa rentoutuu mökillä, osa lähtee reissuun, toinen kuuntelee e-kirjoja tai kolmas lähtee junamatkalle. Hyvinvointijohtaja Mervi Kosken lomasuunnitelmat vievät Roomaan, Kreikkaan tai Oulun torinrantaan. Kelit ratkaisevat, mutta sauna auttaa aina palautumaan arjesta.

Mervi Koskella ei ole vielä lomasuunnitelmia tälle kesälle, koska ilmoilla on merkitystä.  

”Jos näyttää kylmältä, otetaan miehen kanssa ehkä äkkilähtö viikoksi Kreikkaan. Ruoka siellä maistuu minun suuhun mukavalta.”

Myös kaupunkiloma Roomaan on suunnitteilla, sillä 30-vuotishääpäivä sattuu loma-aikaan kesä-heinäkuun vaihteeseen. 15-vuotishääpäivänä Vatikaani jäi katsomatta. 

Itsensä kehittäminen kuuluu kesään

Koski on myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten palvelujen toimialueen toimialajohtaja. Hän asuu Siikajoen Paavolassa maalla omakotitalossa. 

Siellä tärkeitä rentoutumisen keinoja ovat ulkosauna ja palju.

”Koko puusaunakulttuuri viehättää minua: tuoksuöljyt, puusauna ja puukiuas. En tykkää uida, mutta tykkään paljuilusta.”

Kesällä Koski keskittyy myös lukemiseen. Historiallisten romaanien ja omaelämäkertojen lisäksi hän tarttuu aiheisiin, jotka käsittelevät itsensä kehittämistä ihmisenä. 

”Nyt luen Frank Martelan Sisäisen motivaation käsikirjaa. Ja myös sitä kirjallisuudenlajia, jota kutsun hömpänpömpäksi eli kevyttä romaania.”

Ristikoita ei täysin ratkaista

Kosken voi huomata Oulussa myös veden äärellä. Kun hän on kaupunkikodissaan, hän suuntaa mielellään torinrantaan, Kiikeliin ja meren läheisyyteen sekä Pikisaareen. 

”Rantamaisemaa ei ole meillä maalla.” 

Kosken mielestä lomien jaksottaminen auttaa työstä palautumisessa. Lomia ei myöskään kannata hänen mielestään säästellä eläkkeelle jäämisen hetkeen. 

Pelkkää olemista pitää kuitenkin vielä opetella. 

”Esimerkiksi telkkaria en voi vain katsoa vaan pitää samalla kutoa.”  

Koski palautuu työstä myös täyttämällä ristikoita ja nimenomaan kuulakärkikynällä. Valmista, täyttä ristikkoa ei ole tarkoituskaan saada aikaiseksi. 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kun Mervi Koski on kaupunkikodissaan, hän suuntaa mielellään torinrantaan, Kiikeliin ja meren läheisyyteen sekä Pikisaareen. Kuva: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta