Siirry suoraan sisältöön

Satumetsän Salainen -teos julkistettiin virallisesti käyttöön Haukiputaan neuvolassa – iloa niin lapsille kuin henkilöstöllekin

12.10.2022

Haukiputaan neuvolan aulassa on jo viime keväästä asti saatu ihastella, miten Herkku-lehmä tähyilee kuusenlatvassa tai miten lohikäärme Sisu Sukkela nauraa Herra Pöllölle. Viime tiistaina Haukiputaalla satutaiteilija Petronella Grahnin maalaukset julkistettiin virallisesti käyttöön, kun paikalle saatiin hänen yhteistyökirjailijansa, oululainen Päivi Tuulikki Koskela.

Satutaiteilija Petronella Grahn maalasi teoksen viime keväänä hyväntekeväisyystyönä ja kaupunki maksoi ainoastaan maaleihin, majoitukseen ja välineisiin liittyvät kustannukset.

”Kävin silloin miltei joka päivä katsomassa, miten hän käsivaralla maalasi teosta, siinä taisi mennä seitsemän vuorokautta, eikä hän käyttänyt mitään sapluunaa. Oli hienoa nähdä, miten taikamaailma heräsi pikkuhiljaa eloon”, iloitsee Haukiputaan hyvinvointikeskuksen palvelupäällikkö Nina Kinnunen.

”Maalauksella on suuri merkitys sekä lapsille että meidän henkilökunnallekin. Useimmiten terveyskeskuksissa on paljon valkoista seinää, ja on ollut ilo huomata, miten pienten asiakkaiden kynnys madaltuu tulla vastaanotolle”, hän lisää.

”Laitoimme myös jokaisen terveydenhoitajan ovien viereen pienet Pomenia-satujulisteet, joista lapsetkin tunnistavat kenen neuvolantädin luokse he ovat menossa. Nekin ovat saaneet paljon mukavaa palautetta.”

Kirjailija Päivi Tuulikki Koskela ja palvelupäällikkö Nina Kinnunen näkisivät mielellään enemmän taideteoksia palvelulaitosten valkoisten seinien koristeena.

Ei pelkkä yksi seinä

Satutaiteilija Grahn tekee noin joka toinen vuosi hyväntekeväisyystyönä seinämaalauksia erilaisiin julkisiin tiloihin. Petronella Grahn on tunnettu Päivi Tuulikki Koskelan kanssa yhdessä kirjoittamien Pomenian satumaailmaan sijoittuvista kirjoista, joiden hahmoja löytyvät nyt myös Haukiputaan neuvolan seiniltä.

Päivi Tuulikki Koskela on oululainen satukirjailija. Hän on kirjoittanut satuja televisioon Nukkumatin iltasatuihin, julkaissut lukuisia lastenkirjoja ja tehnyt Satusaapas-sovelluksen lapsille. Lisäksi Koskela on haamukirjailijana mukana Petronella Grahnin Pomenia-sarjassa.

”Petronella halusi tehdä tällä kertaa hyväntekeväisuusmaalauksen tänne Oulun seudulle, koska minä olen täältä kotoisin. Esittelin hänelle muutamia vaihtoehtoja ja hän valitsi sitten tämän paikan. Häntä innoitti neuvolan tilan monimuotoisuus, tässä ei ole vain yksi seinä, vaan teos saa kiertää kulmia ja kaiteita. Tästä tuli hieno kokonaisuus”, Päivi Tuulikki Koskela sanoo.

Seuraavaa hyväntekeväisyyskohdetta Grahn ei ole vielä valinnut. Tällä hetkellä he Koskelan kanssa keskittyvät seuraavien kirjateosten julkaisuun. 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös Jatulintarhan päiväkodin Vihreän kammarin lapset olivat tulleet katsomaan neuvolan satumaalauksia. Kuvat: Carita Forsman

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta