Siirry suoraan sisältöön

Satojen avainten nippu vaihtuu uuteen järjestelmään – Kiertokaari hallinnoi jatkossa jätetiloja sähköisesti

27.1.2023

Taloyhtiöiden jätteenkuljetusten avaintenhallinta siirtyy Kiertokaari Oy:n vastuulle Oulussa ja sen lähialueilla kuudessa kunnassa. Jatkossa jätetiloissa on kaksoislukkojärjestelmä. Kiertokaari ryhtyy hallinnoimaan jätteenkuljetusyritysten käyttöön tulevaa sähköistä avainjärjestelmää.

Uusi järjestelmä helpottaa käytännön työtä jäteastioiden tyhjennyksessä. Jätehuoltoyritys pääsee jatkossa kaikkiin urakoimiinsa jätetiloihin korkeintaan kahdella eri avaimella.

”Tällä hetkellä jätehuoltoyrityksillä on käytössään iso määrä avaimia, ja avainnipun katoaminen tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen kustannusta. Uuden järjestelmän ansiosta myös turvallisuus paranee, koska kadonneen avaimen voi mitätöidä sähköisesti”, kertoo Kiertokaaren logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä

Avaimelle voidaan myös määrittää käyttöoikeus esimerkiksi urakka-ajan pituiseksi määräajaksi.

Asukkaat käyttävät entisiä avaimia

Muutos koskettaa seudullisen jätehuoltojaoston toimialueella sijaitsevia taloyhtiöitä Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa ja Pudasjärvellä. Järjestelmän käyttöönottoa edellytetään kuntien jätehuoltomääräyksissä.

Taloyhtiöt tilaavat itse lukonvaihdon valtuutetuilta lukkoliikkeiltä, jotka myyvät iLOQ- tai Abloy-lukostoja. Taloyhtiöt vastaavat lukonvaihdon kustannuksista. Lukonvaihto tulee ajoittaa siten, että uusi avainjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön jätehuoltomääräysten mukaisesti kesäkuun loppuun mennessä. 

Pyörälä muistuttaa, että kiinteistön asukkaat pääsevät jätetilaan edelleen entisillä avaimilla, koska jätetiloihin asennetaan kaksoislukkojärjestelmä. Taloyhtiöt voivat kysyä lisätietoa järjestelmästä ja sen asennuksesta suoraan iLOQ- ja Abloy-lukostoja myyviltä lukkoliikkeiltä.

Kuljetusvastuut muuttuvat samanaikaisesti

Uusi avainjärjestelmä otetaan käyttöön samaan aikaan, kun biojätteiden ja pakkausjätteiden kuljetus kiinteistöiltä siirtyy kunnan omistaman jätehuoltoyhtiön vastuulle jätelain nojalla.

Kiertokaari järjestää biojätteiden sekä lasi-, kartonki-, metalli- ja muovipakkausten kuljetuksen kiinteistöiltä heinäkuusta 2023 lähtien. 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uuden järjestelmän lisäksi, kiinteistön asukkaat pääsevät jätetilaan edelleen entisillä avaimilla, koska jätetiloihin asennetaan kaksoislukkojärjestelmä. Kuvituskuva/Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta