Siirry suoraan sisältöön

Sarjakuvafestari avautuu pääsiäiseksi nettiin!

10.4.2020

Oulun ensimmäinen, ja ehkäpä ainoa, Viraalisarjakuvafestivaali avaa ovensa huomenna lankalauantaina 11. huhtikuuta netissä. Luvassa on parisenkymmentä livetilaisuutta ja saman verran muuta ohjelmaa.

Oulun Sarjakuvakeskus on tehnyt suuren työn ja avannut koronapandemian takia peruutuneiden tapahtumien tilalle ihkaoikeat nettifestivaalit.

”Se on uudenlainen sosiaalisen median sarjakuvatapahtuma. Ilmoittautumisia on tullut etukäteen mukavasti, josta olemme iloisia. Nyt vaikka kaikki sarjakuvamaailmaan, se on kädenulottuvilla”, sanoo Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filppa.

Virtuaalisella festivaalilla on nähtävänä sekä live-esityksiä että valmiiksi tallennettua sisältöä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä peruuntuneiden Tampere Kuplii ja Porin Sarjakuvafestivaalien kanssa.

”Festivaali on taiteilijavetoinen ja sen toteutamme talkootyönä, rakkaudesta sarjakuvaan tietysti”, Filppa lisää.

Festarit on jo meneillään!

Laajassa ohjelmistossa on jokaiselle jotakin; muun muassa Milla-tädin livesatuhetki, Keijjon ja Tessan taidetunti, Jasu Hakalan taikinan piirtelyä, sateenkaarisarjakuvaa ja Avi Heikkisen kyselytunti.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä peruuntuneiden Tampere Kuplii ja Porin Sarjakuvafestivaalien kanssa.

”Toivotamme siis kaikki sarjakuvanystävät, -tekijät ja -kustantajat lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan ja toteuttamaan festivaalia sosiaalisen median kanaviimme #oulucomics #viraalifestivaali”, yllyttää toiminnanjohtaja.

Festivaali ottaa varaslähdön jo tänään perjantaina 10. huhtikuuta, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää pääsiäisen luppopäivät sarjakuvien parissa osoitteessa:

http://www.oulucomics.com/fi/viraali/

Lue myös