Siirry suoraan sisältöön

Sanginsuun, Lapinkankaan ja Sanginjoen alueelle tekeillä kulttuurimatkailureitti – sitä suunnitellaan yhteiskehittämisilloissa

23.3.2023

Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki-kyläyhdistyksen (SLS) alueella pidetään tänä keväänä yhteiskehittämisiltoja, joiden päämääränä on saada aikaan alueelle kulttuurimatkailureitti. Torstaina 23.3. Sanginsuun koululla kerrotaan Sanginjoen luonnonsuojelualueen suunnitelmista.

Kulttuurimatkailureitti on tarkoitus luoda Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoteen mennessä. Hankkeen toteuttaa Maaseudun sivistysliitto yhteistyössä kyläyhdistyksen kanssa, ja sen rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan liitto.

Maaseudun sivistysliiton mukaan reitin suunnittelussa ”yhdistetään pohjoisuuteen nojaavat kulttuuriset ominaispiirteet alueen tarinoihin, historiaan ja paikkoihin ja luodaan taiteen sekä yhteiskehittämisen keinoin uusi kulttuurimatkailureitti Oulun keskustan läheisyyteen”.

Reittiä kehitetään kerran kuussa pidettävissä yhteiskehittämisilloissa yhdessä asukkaiden ja eri toimijoiden, kuten taiteilijoiden kanssa. Yhteiskehittämisillat pidetään pääsääntöisesti Sanginsuun koululla.

Kevään 2023 yhteiskehittämisillat:

To 23.3. klo 18–20

  • Sanginjoki 2030, Sanginjoen luonnonsuojelualueesta ja kehittämissuunnitelmista kertomassa erityisasiantuntija Ulla Matturi Metsähallituksen Luontopalveluista. Tilaisuudessa on mahdollisuus nähdä tuoreita suunnittelukuvia tulevista retkeilyrakenteista ja Loppulan kierroksen retkeilyreitistä.

To 20.4. klo 18–20

  • Luontoon ja maastoon tehtävistä reittilinjauksista kertomassa Johannes Sipponen (Outdooractive Suomi, Ellare Oy). Mitä tulee ottaa huomioon reittilinjausta tehtäessä? Miten alueen eri kohteet yhdistetään reitiksi, ketä mukaan reitin suunnittelutyöhön?

Ti 25.4. reittityöpaja klo 17–20:

  • Johannes Sipponen (Outdooractive Suomi, Ellare Oy): Kertaus alkuinfosta (20.4. 2023) sekä hyvän reitin ominaisuuksista. Ohjattu työpajatyöskentely, jossa luonnostellaan Sanginjoki-Sanginsuu-Lapinkangas-alueen kulttuurimatkailureitistön reittivaihtoehtoja. 

To 25.5. klo 18–20:

  • Mikä tekee reitistä kulttuurimatkailureitin ja mitä reitin tarinallistaminen tarkoittaa?

Illoissa on mukana myös hankekoordinaattori Riitta Johanna Laitinen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sanginjoen luonnonsuojelualueen yhteyteen suunnitellaan Maaseudun sivistysliiton johdolla kulttuurimatkailureittiä. Kuva: Sanna Krook / arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta