Siirry suoraan sisältöön

Sairaalakuormitus kasvussa Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

24.3.2022

Terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot, sijaisten saamisen vaikeus sekä sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä haastavat terveydenhuoltoa. OYSissa on jouduttu siirtämään ajanvarauksia tilanteen vuoksi.

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on Pohjois-Pohjanmaalla liikkeellä paljon. Vaikka suuri osa sairastaa taudin lieväoireisena tavallisen flunssan tapaan, on tilanne alkanut maaliskuun aikana näkyä enenevissä määrin myös terveydenhuollossa.

Erityisesti koronapotilaiden määrä on kasvanut perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, päivittäinen potilasmäärä on ollut 50-60 potilasta. Myös Oulun yliopistollisessa sairaalassa koronapotilaita on nyt noin 20 päivässä, kun vielä alkuvuodesta lukema säilyi pitkään noin 15 päivittäisen potilaan tuntumassa. Tehohoidon potilasmäärät eivät ole nousseet.

Potilasmääriä enemmän terveydenhuoltoa haastavat nyt terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot. Esimerkiksi OYSissa oli viikolla 11 lähes neljä kertaa enemmän hengitystieinfektioista johtuvia sairauspoissaolopäiviä, kuin viime vuonna samaan aikaan.

OYS on joutunut supistamaan toimintaansa ja siirtänyt kiireettömiä ajanvarauksia tilanteen vuoksi. Jos toimenpidettä tai vastaanottoa joudutaan siirtämään, potilaaseen ollaan yhteydessä sairaalasta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sairaaloiden ovet käyvät tiuhaan. Vuodeosastojen potilasmäärät ovat kasvussa, mutta onneksi tehohoidon tarve ei ole noussut. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta