Siirry suoraan sisältöön

Ruskossa kokeillaan maksutonta muovinkeräystä kotitalouksille

9.11.2020

Ruskon jätekeskuksen Oivapisteessä kokeillaan tämän viikon aikana maksutonta muovinkeräystä kotitalouksille. Aikaisemmin ei muovinkeräystä ole Ruskossa ollut, vaan se on palautettu sekajätteisiin.

Kotitalouksien muovijätteitä voi viedä viiden päivän ajan maksutta Ruskon jätekeskuksen Oivapisteelle jätekeskuksen aukioloaikoina. Kyseessä on maanantaista perjantaihin kestävä kokeilu, joka alkaa marraskuun 9. päivä ja päättyy marraskuun 13. päivä.

Kotitalouksille tarkoitettuun muovinkeräykseen voi viedä sekä muovisia tuotepakkauksia että muoviesineitä.

Hyväksyttäviä muoviesineitä ovat esimerkiksi: sampoopullot, juustopaketit, jogurttipikarit, pakasterasiat, muoviset puutarhakalusteet, tuotepakkausten styroksit, pulkat, muovilapiot, ämpärit, CD-levyt ja levyn kannet, uuden rakentamisessa ylijäänyt muovitavara, muoviputken pätkät, eristestyroksilevyn palaset ja muut muoviesineet tai tuotepakkaukset.

Muovinkeräyskokeilun ulkopuolelle on rajattu rakennusyritystoiminnan, maatalousyrittäjien ja muun yritystoiminnan muovijätteet.

Marraskuun 14. päivästä alkaen muovi on jälleen maksullista sekajätettä, joka viedään punnituksen kautta Ruskon jätekeskuksessa Lajitteluareena Larelle. Hinta: 8 euroa minimi sisältää 40 kiloa jätettä.

”Kokeilun avulla tutkimme, millaisia muovilaatuja kotitalouksilla on, mahdollisuuksia hyödyntää saatu muovijäte ja muovinkeräyksen kustannuksia”, kertoo käyttöpäällikkö Markku Heinonen Kiertokaaresta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tule kokeilemaan Oivapisteen muovinkeräystä. Tällä viikolla Ruskossa vastaanotetaan ilmaiseksi muovijätettä. Kokeilun jälkeen se palautuu jälleen maksulliseksi sekajätteen joukkoon. Kuva: Anne-Maria Vesa

Lue myös

Lue lisää aiheesta