Siirry suoraan sisältöön

Ruokakasseja vähävaraisille oululaisille -keräys on käynnissä

17.5.2020

Oulun seurakuntayhtymä on aloittanut huhtikuun lopulla Ruokakasseja vähävaraisille oululaisille -keräyksen, joka tarjoaa väylän auttaa koronakriisin koettelemia vähävaraisia oululaisia kotitalouksia. Yhä jatkuvalle keräykselle on kasvava tarve.

Keräyksellä on tarkoitus auttaa kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevia, kuten esimerkiksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä. Tavoitteena on saada kokoon 50 000 euroa ja keräys on voimassa niin kauan, että tavoitesumma saavutetaan.

Keräys päätettiin käynnistää, kun koronavirusepidemian aiheuttamat ongelmat alkoivat näkyä Oulun seurakuntien diakoniatyössä.

”Diakoniatyöntekijöiltä tuli viestiä siitä, että tällaiselle avulle olisi tarvetta etenkin poikkeustilanteen pitkittyessä. Lisäksi monet ihmiset ja yritykset ilmaisivat halukkuutensa auttaa luotettavan kanavan kautta. Sen vuoksi loimme tämän avustusväylän”, kertoo Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen.

Asikaisen mukaan keräys on lähtenyt normaaliin tapaan liikkeelle, mutta lahjoituksia tarvitaan edelleen. “Tavoitteeseen on vielä pitkä matka ja pienikin lahjoitus on tervetullut.”

Yhden ruokakassin hinta on 20 euroa. Keräykseen voi lahjoittaa haluamansa kokoisen summan.

Lahjoitukset toimitetaan perille Oulun seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kautta.

Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkkopalveluiden Kotimaanavun kanssa ja se on osa laajempaa Oulu-apua. Linkki keräykseen löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi.

Suora linkki keräykseen on https://www.lahjoitaapua.fi/kohde/auta_ruokaapua_tarvitsevia_oulussa

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keräys päätettiin käynnistää, kun koronavirusepidemian aiheuttamat ongelmat alkoivat lisääntyä Oulun seurakuntien diakoniatyössä.

Lue myös

Lue lisää aiheesta