Siirry suoraan sisältöön

Ruoka-apua jaetaan edelleen vähävaraisille oululaisille

21.5.2020

Oulun kaupungin, seurakunnan ja järjestöjen työntekijät auttavat edelleen vähävaraisia oululaisia. Ruoka-apua jaetaan sekä ruoka-annoksina että ruokakasseina.

Ruoka-annoksia on tarjolla esimerkiksi Tuiran alueella; Toppilan asukastupa Alvarissa ja Puolivälinkankaan nuorisotalon tiloissa. Jakopäivä on perjantai kello 12 alkaen. Ruuan valmistaa Oulun seurakuntayhtymän emäntäpalvelut, joka käyttää ruuanvalmistuksessa myös hävikkiruokaa.

”Ruoka-annoksia on jaossa heinäkuun loppuun saakka. Tämän jälkeen resurssit arvioidaan uudelleen”, sanoo Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Niilo Pesonen.

Ruokakasseja diakonisin perustein

Ruokakassien jaossa käytetään diakonisia kriteereitä eli diakoniatyöntekijä arvioi kassin saajan tilanteen ennen kassin antoa. Ruokakassi voi sisältää muun muassa kaurahiutaleita, näkkileipää, tonnikalaa, kananmunia ja kahvia.

Ruokakassien jakopäivissä ja -käytännöissä on seurakuntakohtaisia eroja. Oman seurakunnan tai alueen ruokakassijakelun tiedot voi tarkistaa Oulun seurakuntien verkkosivuilta tai suoraan seurakunnan diakoniatyöntekijöiltä.

Jakelua kehitetään jatkuvasti

Myös ruokakassien jakelussa pyritään huomioimiaan hävikkiruoka.

”Tässä tilanteessa on entistä tärkeämpää hävikkiruoan keskitetty kerääminen ja jakelun kehittäminen Oulussa. Asiaa selvitetään käynnissä olevalla Prikka-hankkeella”, Pesonen kertoo.

Lisäksi oululaisten auttamiseksi on parhaillaan käynnissä ruokakassikeräys, jonka tavoitteena on kerätä 50 000 euroa lahjoitettavaksi ruokakasseina vähävaraisille kotitalouksille. Yhden ruokakassin arvo on 20 euroa. Keräykseen voi osallistua haluamallaan summalla. Keräyslinkki löytyy Oulun seurakuntien verkkosivulta.

Asiointiapua ruokakaupassa

Oulu-apu sisältää myös maksutonta asiointipalvelua, joka on tarkoitettu yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmään kuuluville. Ruoka-asiointipalvelussa tehdään yhteistyötä päivittäistavarakauppojen kanssa.

Oulun kaupungin, seurakunnan tai järjestöjen työntekijät tai vapaaehtoiset keräävät ruokatavarat ja toimittavat ruokakassin asiakkaalle. Ruokakassin sisällön maksaa asiakas.

Oulu-avun puhelinnumero on 08 558 558 20 (ma-to klo 8-18, pe klo 8-16)

Seurakunnissa muu diakoninen avustamistyö ja ajanvarauskäytäntö talousasioissa jatkuvat edelleen normaalisti.

Ruokakassien ja muun avun jakelutiedot seurakunnittain:

Haukiputaan seurakunta

Tiedustelut arkisin klo 9-11 p. 044 7310 232.

Karjasillan seurakunta

Ajanvaraus maanantaisin klo 9-11 numerosta 044-3161579.

Kiimingin seurakunta

Tiedustelut maanantaisin klo 13-15 välillä p. 040 700 8151. Kassi luovutetaan pääsääntöisesti torstaisin.

Oulujoen seurakunta

Soittoaika ke 3.6. klo 9-12. Talvikangas p. 040 5747 097, Hintta p. 040 515 7601, Myllyoja p. 040 558 0435

Oulunsalon seurakunta

Ruokakassitiedustelut maanantaisin klo 8-16 Oulunsalon seurakunnan tiloissa toimivan Oulu-avun aluepisteen kautta numerosta 050 5954892.

Tuiran seurakunta

Jakelu Tuiran kirkossa ja Pyhän Luukkaan kappelissa torstaisin. Kasseja voi saada pääsääntöisesti yhden kassin kuukaudessa taloutta kohden.

Tuomiokirkkoseurakunta

Ruokakasseja jaetaan alueen diakoniatyöntekijöiden kautta. Diakoninen avustustoiminta, esim. lahjakortti ruokakauppaan, jatkuu edelleen normaalisti päivystysvastaanoton kautta maanantaisin klo 9-11 numerosta 044 3161 419.

Lisätietoja: www.oulunseurakunnat.fi

Oulu-apu: www.ouka.fi/oulu-apu

Ruokakassikeräys: www.lahjoitaapua.fi/kohde/auta_ruokaapua_tarvitsevia_oulussa

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunki, seurakunnat ja järjestöt auttavat edelleen ruoka-apua tarvitsevia. Avuntarve ei ole ohi.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta