Siirry suoraan sisältöön

Runoja, suklaata ja bodeja – tänään muistetaan äitejä ja Eurooppa-päivää

9.5.2021

Tänään sunnuntaina vietetään äitienpäivää ja Eurooppa-päivää. Molemmissa päivissä on juhlan tunnelmaa. Eurooppa-päivänä halutaan muistuttaa, miten me jokainen olemme eurooppalaisia syntyessämme Ouluun.

Äitienpäivänä Oulu2026-hanke sekä Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Pohjois-Pohjanmaan EU-tietopiste haluavat muistaa juhlapäivänä Oysissa syntyneitä lapsia ja heidän äitejään.

Jokaiselle 9. toukokuuta syntyvälle lapselle annetaan body ja äideille oululaista suklaata paikallisuutta juhlistaen.  

Äitejä muistetaan myös suklaayllätyksillä kahdessa oululaisessa ravintolassa ja Miki Liukkosen äitienpäivärunolla, joka julkaistaan Oulu2026 sosiaalisen median kanavissa sunnuntaina kello 16.

Myös julistuksen vuosipäivä

Tämä päivä on myös Robert Schumanin vuoden 1950 julistuksen vuosipäivä. Julistuksen keskeinen sanoma oli saada Euroopan kansakuntien väliset sodat loppumaan. 

Oulu hakee tärkeää kansainvälistä asemaa, Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026. Eurooppalaisuus on keskeisessä roolissa kulttuuripääkaupunkiohjelmassa.

Kyseessä ei ole vain yhden vuoden juhla vaan vahva kaupunkikehittämisen kokonaisuus, jonka yhtenä tavoitteena on nostaa Oulu ja pohjoinen Suomi Euroopan valokiilaan ja vahvistaa eurooppalaista yhteistyötä erityisesti kulttuurin saralla.

Oulu2026-facebook

Oulu2026-instagram

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Osastonhoitaja, kätilö Tiina Kemppainen esittelee pientä vauvabodya, joka luovutetaan jokaiselle 9. toukokuusta syntyvälle uudelle oululaiselle Oysissa. Kuva: Ville Koivuniemi

Lue myös

Lue lisää aiheesta