Siirry suoraan sisältöön

Röyhkä retkioppaana, tanssikarkelot ja kotiseutumarkkinat – valtakunnalliset kotiseutupäivät valtaavat Oulun elokuussa

13.2.2021

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät järjestetään Oulussa 12. – 15.8.2021. Ohjelmakirjo sijoittuu pääosin Oulun keskustaan ja mukana on kaikille avoimia, Oulun näköisiä ilmaistapahtumia.

Tapahtumapaikoista keskeinen on Oulun teatteri, jossa pidetään muun muassa avajaiset. Niihin voi kuka tahansa osallistua, jos vapaita paikkoja jää. Avajaisissa esiintyvät Kauko Röyhkä & Maurice Whittle Sport ja Polkkarit.  

Tempaudu tanssiin Kaupunnikarkeloissa

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät on vuotuinen kotiseutuliikkeen päätapahtuma. Vuoden 2021 kotiseutupäiviä vietetään Oulussa haussa olevan kulttuuripääkaupunkivuoden kulttuuri-ilmastonmuutos-teemalla.   

”Tapahtumalla on oma vakiintunut ohjelmarunkonsa, mutta pyrimme tuomaan perinteeseen erilaisia, oululaisia näkökulmia”, kertoo tapahtuman koordinaattori, tuottaja Vesa Pynttäri.

Tapahtumaviikonloppuna esimerkiksi 300 kansanmusiikin ja kansantanssin ammattilaista ja harrastajaa vetäisee Roturaarin aukiolla Kaupunnikarkelot. Mukaan pääsee tempautumaan yleisökin vaikkapa tanssimalla tai osallistumalla kulkueeseen.

Kotiseutumarkkinat levittäytyvät Rotuaarille ja Mannerheimin puistoon.

Made in Oulu esittelee tarinat ja kivijalkakaupat

Kotiseutupäivien ohjelmistoon sisältyy uudenlaisia bussiretkiä ja kävelykierroksia.

Flow Sirkus järjestää belgialaisten urbaanien akrobaattien johdolla parkour-kävelykierrokset keskustassa. Flow Productions vie Varjakka Revisted -teoksellaan jälleen Varjakansaareen.

Kotiseutupäivillä Kauko Röyhkä toimii ensimmäistä kertaa matkaoppaana kotikaupunkinsa maisemissa.  

 

Varjakansaareen päästään Valtakunnallisilla Kotiseutupäivillä elokuussa. Venesataman kuva: Sanna Krook

Lähtölaskenta Kotiseutupäiville alkaa jo keväällä. Made in Oulu -kampanjassa yleisö valitsee mitä tuotteita ja kivijalkaliikkeiden tarinoita halutaan tuoda tapahtumassa esille. Ehdokkaat julkistetaan kevään aikana. Näin esitellään suurelle joukolle yleisöä oululaisia tuotteita ja niiden tekijöitä.

Kampanjan järjestää Proto ry yhteistyössä Mun Oulun kanssa.

Ohjelma julki huhtikuussa

Hupisaarilla Oulu Sinfonia soittaa kolme konserttia, joista yksi on lapsiperheille ja yksi yhteislaulukonsertti. Siinä Oulu Sinfonian vieraaksi saapuu Mikko Alatalo.

Koronasta huolimatta tapahtuman järjestelyt siis jatkuvat, mutta muutoksiinkin varaudutaan. Ouluun odotetaan 30 000 osallistujaa.   

Kotiseutupäiville ilmoittautuminen alkaa ja ohjelma julkistetaan huhtikuun lopulla tapahtuman verkkosivulla

 

Oulussa odotetaan, että Valtakunnalliset Kotiseutupäivät vetävät paikalle 30 000 kävijää. Kuva: Oulun kaupunki

Lue myös

Lue lisää aiheesta