Siirry suoraan sisältöön

Rokotukset jatkuvat 80-vuotiaille – ajanvaraus pahasti ruuhkautunut

23.2.2021

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 60-69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat ja niihin tänään auennut ajanvaraus on pahasti ruuhkautunut. Osaan soittopyynnöistä ehditään vastaamaan vasta huomenna.

Rokotukset etenevät kaupungissa sitä mukaa kun rokotteita saadaan käyttöön. Viime lauantaina 20. helmikuuta rokotettiin Ouluhallissa noin 1000 yli 85-vuotiasta ikäihmistä.

Tällä viikolla rokotusaikojen varaukset jatkuvat 80-85-vuotiaille ja sitä vanhemmille BioNTech-Pfizer-rokotteella ja alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille AstraZenecan rokotteella. Yhteensä tällä viikolla rokotetaan noin 2000 oululaista.

Koronarokotukseen voivat varata ajan nyt myös tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmiin kuuluvat 60-69-vuotiaat. Rokotteen voi saada myös vuonna 1941 tai aiemmin syntyneen henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, eli kaikenikäiset omaishoitajat, joilla on päätös omaishoidon tuesta tai samassa taloudessa asuva 70-vuotias tai sitä vanhempi henkilö.

Rokotukseen voivat lisäksi varata ajan tänä vuonna 60–69 vuotta täyttävät henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Riskiryhmään kuuluvat 60-vuotiaat tai sitä vanhemmat Oulun kaupungin työntekijät voivat varata ajan työterveyshuollosta.

Läheisiä pyydetään auttamaan ajanvarauksessa

Rokotteeseen oikeutetut voivat varata ajan: hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta, joka vaatii tunnistautumisen tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Ajanvaraus puhelimitse on heti avauduttuaan ruuhkautunut pahasti ja soittopyyntöjä odottavia puheluita on jonossa yli 1100 kappaletta.

Verkon kautta ajan voivat varata vain rokotusvuorossa oleva ikäryhmät eli 80-vuotiaat tai sitä vanhemmat ja 60-69-vuotiaat riskiryhmäläiset.

Samassa taloudessa asuvat 70–79-vuotiaat sekä omaishoitajat voivat varata ajan ainoastaan puhelimitse. Myös toisen puolesta ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

Jos varaat ajan puhelimitse, niin suosittelemme jättämään takaisinsoittopyynnön. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan, eikä soittaa numeroon useita kertoja.

Rokotuspaikat vaihtelevat. Valittavissa olevat rokotuspaikat näkyvät verkossa aikaa varatessa tai ne kerrotaan puhelimitse. Pyydämme läheisiä auttamaan ikäihmisiä ajanvarauksessa ja paikalle saapumisessa. Muistutamme myös, että on tärkeää käyttää maskia ja noudattaa suosituksia myös rokotuksen jälkeen.

Katso lisäohjeet ja rokotusaikataulu sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ikäihmisten rokotukset jatkuvat edelleen iäkkäimmistä nuorempiin myös tällä viikolla. Ajanvarauksessa on suuria ruuhkia. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös