Siirry suoraan sisältöön

Lasten ja nuorten teatterifestivaalin teemana on rohkeus

27.3.2023

Tiistaina alkava Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään jo 42. kerran. 28.3.–1.4. pidettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna rohkeus.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali alkaa tiistaina 28. maaliskuuta. Festivaalin ohjelmisto koostuu lähes 20 esityksestä.

Tapahtumassa nähdään muun muassa Lappeenrannan kaupunginteatterin Oi ihana Panama ja Suomen Komediateatterin Haltiattarien Rohkeuskoulu, Tanssiteatteri Raatikon Paavo Virtanen ja pimeys, Agit-Cirkin Kadonnut sekä musiikkiteatteri Kapsäkin Aarresaari.

Nuorisolle tarkoitettu ohjelmisto on koottu perjantaille ja lauantaille. Luvassa on muun muassa teatteri Jurkan Jane! Jane! Jane!, Turun kaupunginteatterin Jalat ilmassa ja Akseli Klonkin Prinssi Charlesin tunne.

”Festivaalin esityksissä käsitellään esimerkiksi pimeän pelkoa, itseksi kasvamista ja koulukiusaamista. Teatteri tarjoaa turvallisen ympäristön astua yhdessä aremmillekkin alueille”, festivaalin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio kuvailee.

Festivaaleja vietetään Oulun teatterilla, Kulttuuritalo Valveella ja Akseli Klonkin uudessa pop up -tila Klonkassa.

Tapahtumassa on myös oheisohjelmaa. Oulun teatterin näyttelijä ja yleisötyöntekijä Elina Ylisuvanto pitää satutuokion lapsille ja runopajan aikuisille kirjastoauto Kaunossa keskiviikkona 29.3. klo 16–19 kirjastoauto Kaunossa Ideaparkissa.

Festivaaliperjantaina 31.3. klo 10–14 järjestetään Pikisalissa Yleisötyön seminaari. Luvassa on puheenvuoroja nuorten osallisuudesta ja osallistamisesta kulttuurin keinoin.

Ensimmäinen lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestettiin Oulussa vuonna 1982. Oulun teatteri on toiminut festivaalin pääjärjestäjänä vuodesta 1993. Tapahtuma on alansa vanhin Suomessa ja yksi koko Euroopan suurimmista festivaaleista nuorelle yleisölle.

Tutustu koko ohjelmistoon ikäsuosituksineen Oulun teatterin sivuilla.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla esitetään muun muassa Suomen Komediateatterin Haltiattaren Rohkeuskoulu (vas.), Lappeenrannan kaupunginteatterin Oi ihana Panama (iso kuva), Musiikkiteatteri Kapsäkin Aarresaari sekä teatteri Jurkan Jane! Jane! Jane! -näytelmä. Kuvat: teatterit.

Lue myös

Lue lisää aiheesta