Siirry suoraan sisältöön

Robotti nopeuttaa korona-avustushakemuksien käsittelyä BusinessOulussa

5.6.2020

BusinessOulun elinkeinopalvelut on ottanut käyttöön ohjelmistorobotin nopeuttamaan yksityisyrittäjien koronatukihakemuksen käsittelyä. Robotti jakaa hakemukset automaattisesti hakemuksien valmistelijoille ja näin nopeuttaa käsittelyprosessia.

Päivästä riippuen saapuu kirjaamon kautta yksittäisiä tai kymmeniä avustushakemuksia, jotka kaikki robotti jakaa käsittelijöille muutamassa minuutissa virheettömästi.

”Työajan säästö ja automaation luotettavuus on merkittävä, ja voimme siirtää resursseja enemmän hakemuksien käsittelyyn, joka vaatii ihmistyötä. Apua tarvitseville yrittäjille on tärkeää, että saamme hakemukset käsiteltyä mahdollisimman nopeasti”, kertoo BusinessOulun kv-rahoitusasiantuntija Mari Rautiainen.

Robotin toteutus tehtiin nopeutetulla aikataululla: ”Kuukausi sitten istuimme ensimmäisessä suunnittelupalaverissa ja nyt saimme robotin jo käyttöön. Hienoa, että meillä kaupungilla saadaan toteutettua ketterästi tällaisia projekteja.”

Projekti toteutettiin yhdessä Oulun Digin ja Q-Factoryn kanssa. Oulun Digi vastasi projektin koordinoinnista ja teknisestä ympäristöstä, Q-Factory robotin toteutuksesta.

”Projektin onnistumiseen tarvitaan hyvää tiimityötä. Q-Factoryn osaavien henkilöiden kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa ja helppoa. He pystyivät nopeasti reagoimaan erilaisiin tarpeisiin”, Rautiainen toteaa.

Tukea jaettu noin tuhannelle

Päätoimiset yksinyrittäjät, joiden taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat merkittävästi heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi, voivat hakea 2000 euron tukea yrityksen kotikunnasta koronatilanteen aiheuttamaan häiriöön liiketoiminnassa. Oulussa tukihakemukset käsittelee BusinessOulun elinkeinopalvelut. Avustushakemuslomake ja tarkemmat kriteerit ja ohjeet löytyvät BusinessOulun nettisivulta www.businessoulu.com. Avustushaku on auki 30.9.2020 asti.

Yksinyrittäjätuen hakemuksia on kesäkuun alkuun mennessä saapunut 1185 kappaletta. Niistä 1175 on jaettu käsittelyyn, ja päätöksiä on tehty 1090.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yksinyrittäjien avustushakemusten alkukäsittelyyn on BusinessOulussa otettu nopeutetulla aikataululla robotti apuun. Kuva: BusinessOulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta