Siirry suoraan sisältöön

Ritaharjuun suunnitteilla uusi koulu, kun nykytilat eivät riitä

3.10.2020

Jahtivoudintielle Pohjois-Ritaharjun koulun itäpuoliselle puistoalueelle suunnitellaan uutta koulua 300 oppilaalle. Koulun laajennuksen asemakaavasta pääsee keskustelemaan tiedotustilaisuudessa heti lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Ritaharjuun ollaan siis suunnittelemassa uutta koulua, koska nykyinen tila ei enää riitä.

”Meillä on nyt neljä ryhmää evakossa eli 85 kakkosluokkalaista Kaukovainiolla OSAOn tiloissa”, kertoo Ritaharjun koulun rehtori Pertti Parpala. ”Nyt syksystä lähtien ovat siellä olleet ja myös seuraavat kolme vuotta meidän oppilaita kulkee sinne.”

Uudesta koulusta tulee Parpalan mukaan joustava oppimisympäristö erilaisille oppijoille. Käytännössä se tarkoittaa muunneltavia tiloja.  

Lokakuussa keskustelutilaisuus ja kilpailutus alkaa

Kaupunginhallitus on hyväksynyt koulun rakentamisen hankesuunnitelman huhtikuussa. Tilakeskus on hakenut kaavamuutosta toukokuussa.

Kilpailutus uuden koulun rakentajasta ja arkkitehdistä käynnistyy lokakuussa.

Tarvittavaa kaavamuutosta varten on tehty muun muassa maisemaselvitys ja liikenneselvitys.

Pohjois-Ritaharjun koulun laajennuksen asemakaavan tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään 7.10. kello 17 etänä Teams-sovelluksessa. Osallistua voivat kaikki asiasta kiinnostuneet.

Oulun kaupungilta tilaisuuteen osallistuvat Parpalan lisäksi hankearkkitehti Sanna Pääkkönen Oulun Tilapalveluista ja kaavoitusarkkitehti Sisko Repola yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

”Varmaankin keskustelussa esille nousevat tilojen riittävyys ja koulun sijoittuminen tontille, koska uusi koulu tulisi lähelle asutusta. Varmasti rakennus itsessäänkin kiinnostaa”, Parpala arvelee.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tästä nykyisestä Pohjois-Ritaharjun koulusta on lähtenyt evakkoon Kaukovainiolle 85 kakkosluokkalaista. Kuva: Esa Eirola

Lue myös

Lue lisää aiheesta