Siirry suoraan sisältöön

Ritaharjussa jaettiin ihanaa postia

29.3.2020

Aiu Rousu (6 vuotta) ja Ninetta Rousu (5 vuotta) pudottivat 120 mielelle hyvää tekevää lappua postilaatikoihin Ritaharjussa.

Mutta miksi?

Aiu: ”Koska me haluttiin ilahuttaa ihmisiä!”

Ninetta: ”Koska me haluttiin kaikille hyvä mieli!”

Kirjeenvaihdosta iloviestien levittämiseen

Viestien sanomat olivat kahdenlaiset: ”Olet tärkeä!” ja ”Mukavaa päivää!” Lisäksi laitettiin sydämiä. Jakelutyöt hoidettiin kävellen. Viestit myös allekirjoitettiin asianmukaisesti.

Tyttöjen äiti Sari Holopainen kertoo, että hyvän mielen tuottaminen alkoi, kun piti alkaa koronan aikaan pysyä kotona.

”Aiu aloitti kirjeenvaihdon naapurin tytön kanssa. Siitä lähti idea, että viesteillä voidaan ilahduttaa muitakin ja viedään niitä viestejä postilaatikoihin.”

Tässä syntyvät Ninettalta (vas.) ja Aiulta ritaharjulaisia ilahduttaneet laput. 

Videotervehdys tulossa

Ilahduttavat laput loppuivat kesken.

”Mutta tytöt ovat sanoneet, että lisää on tulossa. Nyt kun ei voi olla varma mistä korona tarttuu, tehdään videotervehdys ja jaetaan se Ritaharjun ja Aaltokankaan perheet-fb-sivulle”, Sari kertoo.

”Tähän päivään mennessä tuolla sivulla on kolme aloitusta, jossa ihanasta viestistä kiitetään, kuvan kanssa.”

Ja vaikka Aiu ja Minetta eivät olettaneetkaan saavansa palkkioita, saapui vanhemmalta pariskunnalta kiitoslappunen ja karkkipussit tytöille.

”Silloin, kun lappuja jaettiin, tytöt vain innoissaan odottivat, että milloinkahan ihmiset ne hakevat ja mitähän lapuista tykätään,” Sari sanoo.

Koko perhe hyväntekeväisyystyössä

Ritaharjua Sari Holopainen arvostaa yhteisöllisenä alueena.

”Tykkään siitä, että varsinkin nyt, kun tytöt eivät voi kenenkään kotoa hakea kavereita ja kävellään ulkona, kaikki tervehtivät toisiaan. Vaikka ei tunneta. Yritetään kaikki yhdessä olla iloisia.”

Viestilaput eivät ole ensimmäinen kerta hyväntekeväisyystyössä tässä perheessä.

Iltalehti raportoi viime kesänä oululaisesta Ninettasta, joka pyöräili kolmirattaisellaan ja keräsi roskia tienvarresta.

Lisäksi Sari-äidillä on kaksoissisko, jonka kanssa hän ylläpitää facebookissa Twins – Katja ja Sari -hyväntekeväisyyssivustoa.  

Vahva epäilys siis on, että Aiu ja Ninetta ovat seuranneet äidin esimerkkiä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Aiu (vas.) ja Ninetta reippailivat postilaatikoille. Kuvaaja Sari Holopainen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta