Siirry suoraan sisältöön

Rippikouluilmoittautuminen käynnistyy syyskuun alkupuolella - määrissä kasvua Oulussa

31.8.2021

Valtaosaan rippikouluvaihtoehdoista sisältyy noin viikon kestäviä leiri. Valikoimassa on muun muassa media-, erä- ja partiorippikouluja sekä lasketteluun tai urheiluun painottuvia vaihtoehtoja.

Oulussa suosiotaan kasvattanut päivärippikoulu on hyvä vaihtoehto silloin, kun rippikoululainen haluaa nukkua yöt kotona. Rippikouluja suunnataan myös erityisryhmille kuten kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Rippikoulu voidaan toteuttaa myös etäopetuksena, silloin kun lähiopetukseen osallistuminen ei ole mahdollista.

Osallistujamäärät nousseet

Rippikouluun ilmoittauduttiin Oulussa vuosi sitten aiempaa aktiivisemmin. Ilmoittautumisprosentti nousi syksyllä 2020 neljä prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna, kun ilmoittautuneiden määrä suhteutetaan ikäluokan kokoon.

Rippikoulun tavoittavuus on korkea, sillä syksyllä 2020 rippikouluun ilmoittautui Oulussa 98 prosenttia rippikouluikäisistä kirkkoon kuuluvista nuorista ja vuotta aiemmin 94 prosenttia.  Koko Suomessa kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun kävi vuonna 2020 88 prosenttia ja kaikista 15-vuotiaista nuorista 74 prosenttia.

Myös kirkkoon kuulumaton voi halutessaan osallistua rippikouluun. Oulussa uutena trendinä on kirkkoon kuulumattomien nuorten aiempaa suurempi kiinnostus rippikoulua kohtaan. Ennakkoon arvioitu osallistujamäärä ylittyi, minkä vuoksi Oulun ev.lut. seurakunnat järjestivät tänä kesänä yhden ylimääräisen ryhmän.

Tiedotus lisännyt suosiota

Rippikouluvastaava Jonne Pirkola mukaan yhtenä syynä suosioon voi olla toiminnan kehittäminen ja aiempaa kattavampi tiedottaminen.

”Kokemukset rippikoulutyöstä ovat osoittaneet, ettemme ole megatrendien armoilla, vaan meillä on aito mahdollisuus vaikuttaa tekemällämme työllä rippikoulun suosioon.”

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu kirkon jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotiaana ja asettua seurakuntavaaliehdokkaaksi 18-vuotiaana. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen vihkimiseen.

Rippikouluvaihtoehdot löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu ja samassa osoitteessa käynnistyy myös ilmoittautuminen maanantaina 6. syyskuuta. Ilmoittautua voi perjantaihin 10. syyskuuta saakka.  Nopeudella ei ilmoittautumisessa ole merkitystä, sillä kaikki rippikouluilmoittautumiset käsitellään yhtä aikaa ilmoittautumisajan päätyttyä Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rippileireillä on monia vaihtoehtoja, kuten media-, erä-, partio-, laskettelu sekä urheiluleirejä. Kuva: Kirkon kuvapankki

Lue myös

Lue lisää aiheesta