Siirry suoraan sisältöön

Resilienssi: Myönteisen selviytymisen avain – kuuntele Turvallinen Oulu Podcast

19.5.2020

Turvallinen Oulu -podcastin toisessa jaksossa aiheena on resilienssi. Asiantuntijavieraana on psykologi, psykoterapeutti Soili Poijula. Resilienssin määritelmän lisäksi jaksossa pohditaan, miten lasten ja nuorten resilienssiä voi vahvistaa heidän huolenpitoympäristössään eri toimijoiden näkökulmista.

Jaksossa annetaan konkreettisia vinkkejä niin vanhemmille, päiväkodin henkilökunnalle, opettajille kuin vapaa-ajan toimijoille siihen, mitä voi ottaa huomioon pienempien lasten ja mitä nuoruusikäisten kanssa toimiessa. Podcastissa tarjotaan käytännön keinoja myös aikuisten resilienssin kehittämiseen ja selviytymisen tukemiseen. Näiden lisäksi podcastissa keskustellaan esimiesten roolista yhteisöjen ja organisaatioiden resilienssin vahvistamisessa.

Podcastin tekemisen hetkellä eletään vielä poikkeuksellista aikaa koronavirustilanteen johdosta. Lapset ja nuoret ovat juuri palaamassa peruskouluun lähiopetukseen. Mikä tässä tilanteessa on tärkeää yhteisön, opettajien ja oppilaiden turvallisuuden tunteen vahvistamiseksi?

Kuuntele Turvallinen Oulu Podcast:

Lisää mielenkiintoisia podcast-jaksoja tulossa:

Turvallinen Oulu Podcastissa käsitellään vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa eri näkökulmia ja teemoja, jotka auttavat toimimaan turvallisemman lapsuuden ja nuoruuden puolesta. Aiheina ovat muun muassa vanhemmuus, turvallinen sosiaalisen median käyttö, turvataitokasvatus, seksuaaliväkivalta ja sen ennaltaehkäisy. Hankkeen aikana julkaistaan useita jaksoja, jotka löytyvät aina niin Mun Oulusta, Mun Oulun Spotifysta ja Soundcloudista että hankkeen nettisivuilta www.ouka.fi/turvallinenoulu

 

Näistä linkeistä lisätietoja aiheesta:

 

Tästä linkistä lisätietoja koronavirustilanteen käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Ohjeita lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyen koronavirustilanteessa

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Psykologi Soile Poijula.
Turvallinen Oulu -podcastin asiantuntijavieraana on psykologi, psykoterapeutti Soili Poijula.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta