Siirry suoraan sisältöön

Ravintola Tuba on Oulun vuoden 2020 vammaisystävällinen toimija

17.12.2020

Oulun kaupungin vammaisneuvosto on valinnut ravintola Tuba Food & Loungen vuoden 2020 vammaisystävälliseksi toimijaksi. Palvelualttius on kaiken perusta, tubalaiset sanovat.

Perusteluissaan vammaisneuvosto toteaa muun muassa, että Tuba on esteetön.

”Useat näistä seikoista ovat sellaisia, jotka eivät edes automaattisesti tule mieleen. Kun remontoimme Tubaa vuonna 2013, lattiaremontti ei oikein onnistunut ja laitoimme räsymattoja päälle tätä peittämään. Saimme kuitenkin palautetta, etteivät ne ole käytännöllisiä esteettömyyden kannalta. Onneksi rakennuttajan kanssa saimme sitten remontoitua lattian uudestaan”, kertoo ravintoloitsija Anne Mikkola.

Usein juuri rakennustekniset seikat asettavat suurimpia hankaluuksia.

”Voimala on tarkasti suunniteltu kaikille sopivaksi, mutta esimerkiksi rakennushistoriallisesti suojeltua Rauhalaa on vaikea saada täysin esteettömäksi”, Mikkola lisää.

Rauhalan, Voimalan ja Tuban toiminnassa mukana oleva ravintoloitsija Anne Mikkola (oik.) sekä Antti Kairakari kuuntelevat herkällä korvalla palautteita.

Palvelu on kaiken perusta

Vammaisneuvoston perusteluissa mainitaan myös, että Tuban henkilökunnan asenne erilaisia ihmisiä kohtaan on ystävällinen ja ennakkoluuloton.

”Kaikki lähtee palvelualttiudesta ja ylipäätään siitä, että nämä asiat koetaan myönteisinä. Me otamme kaikki palautteet huomioon ja yritämme niitä toteuttaa parhaamme mukaan. Se on esimerkiksi hienoa, että pyörätuolilla kulkevat osaavat itsekin olla aktiivisia ja esimerkiksi pyytävät meiltä etukäteen pöytävarauksia, jos ovat keikkaa tulossa katsomaan”, Mikkola sanoo.

Tubassa on järjestetty muun muassa erityistä tukea tarvitseville henkilöille hyvin suosittuja Villiklubi-iltoja. Tuba on ollut näiden tapahtumien järjestelyissä mukana aktiivisesti. Erilaisten liikkumisen apuvälineiden käyttäjät on otettu ravintolassa hyvin huomioon.

”Villiklubit ovat koronan takia hiipuneet, koska osallistujissa on paljon riskiryhmäläisiä, mutta aiomme ne jälleen herättää henkiin, kun pandemia tästä hellittää”, Anne Mikkola toteaa.

Oulun kaupungin vammaisneuvosto myöntää vuosittain tunnustuksen oululaiselle toimijalle, joka ottaa vammaiset huomioon erityisen hyvin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mannenkatu 2:ssa sijaitseva rauhallinen ja viihtyisä Tuba on valittu vuoden 2020 vammaisystävälliseksi paikaksi. Esteettömyys ja palvelualttius olivat mukana perusteluissa. Kuva: Tuba food & Lounge

Lue myös

Lue lisää aiheesta