Siirry suoraan sisältöön

Ravintola-alalla jo valoisia näkymiä - Naughty BRGR avaa ovensa Oulun Kirkkokadulle kesällä

31.3.2021

Burgerimies Akseli Herlevi avaa uuden Naughty BRGR -ravintolan Ouluun, uudistettuun kauppakortteli Pekuriin. Kirkkokadun varteen sijoittuva ravintola aukeaa asiakkaille juhannuksen jälkeen. Henkilökunnan palkkaaminen on tarkoitus aloittaa pian.

Kirkkokatu on ravintoloitsija Akseli Herlevin mielestä Oulun ravintolamaailman ydin, mikä tekee sijainnista loistavan maailman pohjoisimmalle Naughty BRGR -ravintolalle.

Hän uskoo alueen vetävän ihmisiä puoleensa, koska Pekurin kauppakorttelin ravintolamaailmaan on tulossa muitakin hienoja toimijoita.

 ”Kortteli kehittyy kovaa vauhtia ja olemme ylpeitä, että saamme olla osa alueen kehityskaarta. Naughty BRGR sijaitsee kävelykadun varrella ja ravintolaan johtaa oma sisäänkäynti. Näin voimme pitää ovet auki, vaikka kauppakeskus olisikin jo sulkenut ovensa”, Herlevi kertoo.

”Eikä unohdeta sitä, että kesällä Naughtysta voi nauttia myös ravintolan ulkoterassilla. Panostamme myös noutoruoka- ja kotiinkuljetusmahdollisuuksiin Foodaran ja Woltin kautta”, hän lisää.

Ouluun asiakkaiden toiveista

Päätös laajentua Ouluun lähti alun perin liikkeelle asiakkaiden toiveesta. Herlevin mielestä Oulussa onkin erittäin rikas ravintolakulttuuri sekä todellista ymmärrystä hyvän streetfoodin päälle.

”Olemme saaneet paljon pyyntöjä avata ravintola juuri Ouluun. Nyt haluamme tuoda ravintolan lähelle heitä, jotka ovat aiemmin joutuneet matkustamaan luoksemme. Oulussa on ainakin 10 000 burgerifania ja haluamme rakentaa ravintolan ennen kaikkea heitä silmällä pitäen”, kehaisee Herlevi.

”Sanoisin, että Naughty BRGR tuo Ouluun lisää rentoa tunnelmaa, jossa arjen kiireet ja rutiinit on helppo laittaa syrjään. Haluamme kasvattaa Oulun makumaailmaa ripauksella omaa reseptiämme.”

Rekryt aloitetaan piakkoin

Naughty BRGR on pian aloittamassa rekrytointiprosessia, jonka aikana uusia työntekijöitä palkataan kymmenkunta. Työntekijöitä haetaan niin keittiön, salin kuin vetovastuunkin puolelle. Samalla paikallisia toimijoita etsitään avuksi rikastamaan ravintolan toimintaa paikallisuudella.

”Ravintolassamme tulee olemaan omaleimainen tunnelma sekä omat tuotteet, mutta haluamme aina käyttää apunamme paikallisia toimijoita rikastamaan tarjontaamme. Pyrimme aina ottamaan pienten paikallisten toimijoiden premium-tuotteita osaksi toimintaamme”, Herlevi kertoo.

Tarkoitus rakentaa maan kattava brändi

Oulun avauksen myötä Naughty BRGR -ravintoloista tulee koko Suomen kattava brändi. Naughty BRGR:n toimitusjohtajan Lars Oehlandtin mukaan Oulun avaus on merkittävä tapahtuma siitäkin syystä, että se päättää yrityksen ensimmäinen kasvuvaiheen: katseet on nyt suunnattu tarkasti koronan jälkeiseen aikaan.

”Tämä on nyt kymmenes ravintolamme, mikä tarkoittaa meille sitä, että alamme olla Suomen mittakaavassa hyvin merkittävä tekijä. Olennaista on, että alamme pian miettiä jo seuraavia tavoitteitamme. Kun saamme koronan ravisteltua pois ja Oulun ravintolan auki, niin se tulee olemaan alkusysäys seuraaville vaiheille, eli entistä suuremman tavoittavuuden hankinnalle”, kertoo Lars Oehlandt.

Oulun ravintola tulee olemaan neljäs, jonka ravintolaketju avaa korona-aikana. Tästä huolimatta aika on ollut Oehlandtin mukaan yritykselle rankka.

”Meidän pitää myydä 10 000 hampurilaista viikossa, jotta homma pysyy käynnissä seuraavat kolme viikkoa. Taistelu siis jatkuu. Olemme hyväksyneet sen, että voimme tässä ajassa tehdä myös tappiota, mikäli sen avulla voimme pitää ihmiset töissä. Tämä on hyvin yhteiskunnallinen ja humaani näkemys.”

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Televisiostakin tuttu Burgerimies eli Akseli Herlevi tuo uuden Naughty BRGR -ravintolan Ouluun. Kuva: Arttu Päivinen

Lue myös

Lue lisää aiheesta