Siirry suoraan sisältöön

Rasisminvastainen viikko meneillään – tapahtumia kymmenettä kertaa myös Oulussa

15.3.2021

Tällä viikolla vietetään rasisminvastaista viikkoa, joka huipentuu ensi sunnuntaina vietettävään YK:n kansainväliseen rasisminvastaiseen päivään. Tänä vuonna viikon teemana on Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä. Oulussa viikkoa vietetään jo kymmenettä kertaa Oulun kaupungin ja monikulttuuristen toimijoiden yhteistyönä.

Viikon aikana järjestetään monipuolista ohjelmaa kaikille kiinnostuneille, haastekampanja yhteisöille ja yrityksille sekä kutsutaan mukaan päiväkodit, koulut ja oppilaitokset tarjoamalla heille ideoita, tekemistä ja lukusuosituksia viikon teemaan liittyen.

Viikon päätapahtuma on Oulun kaupungin Monikulttuurikeskus Villa Victorin ja Pohjois-Suomen Etnon eli Etnisten suhteiden neuvottelukunnan yhteistyökumppaneineen järjestämä Oulu loves me -tapahtuma perjantaina 19. maaliskuuta kello 13-14.

Tsemppipuheita ja tanssia

Tilaisuus on ennakkoon nauhoitettu virtuaalitapahtuma, jonka ohjelmassa on muun muassa nuorten tekemiä runoja heidän itsensä esittäminä, musiikkia, Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmen tsemppipuheenvuoro sekä Bollywood-tanssiesitys.

Monikulttuurikeskus Villa Victor yhteistyökumppaneineen on haastanut oululaisia yrityksiä ja yhteisöjä osallistumaan rasisminvastaiseen viikkoon toimittamalla heille ”Meille ovat tervetulleita kaikki” -julisteita laitettavaksi ulko-oveen, ikkunaan tai nettisivuille. Niitä kannustetaan myös osallistumaan viikkoon esimerkiksi jollain omalla tempauksella tai tuotealennuksella.

Eri toimijoiden toivotaan myös jakavan kampanjaviikon aikana kuvia tai tsemppivideoita sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #rasisminvastainenviikko2021oulu #oululovesme.    

Koko rasisminvastaisen viikon ohjelma Oulussa kootaan Villa Victorin kotisivuille osoitteeseen: www.ouka.fi/oulu/villavictor/oulu-loves-me

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koko viikon ajan järjestetään erilaisia verkkotapahtumia teemaviikkoon liittyen. Kuva: kaupungin kuva-arkisto.

Lue myös

Lue lisää aiheesta