Siirry suoraan sisältöön

Ranta-Toppilan satamasta kaavaillaan merellisen ja arktisen matkailun keskusta – toimijaa etsitään parhaillaan

4.8.2020

Oulun kaupunki hakee toimijaa Ranta-Toppilan venesatamaan, johon suunnitellaan Oulun merellisen matkailun uutta keskusta.

Keskukseen on suunniteltu muun muassa saunaa, talviuintipaikkaa ja vesiliikuntakeskusta, josta on mahdollista lähteä harrastamaan monipuolisesti eri lajeja. Ranta-Toppila on Oulun vanhin satamapaikka ja mahdollistaa helpon, nopean ja turvallisen pääsyn merelle.

Toimijaa haetaan pienvenesatamaan

Tällä hetkellä kaupunki etsii toimitaa pyörittävää tahoa. Satamaan sitoutuva toimija ottaisi 20 vuodeksi vastuun pienvenesataman hoidosta, käytöstä ja kehittämisestä. Myös venesataman laiturirakenteiden rakennuttaminen kuuluu sopimukseen.

Toisaalta yrittäjällä tai yrittäjäkumppaneilla on mahdollisuus toteuttaa suunnitelmiensa mukaan alueelle asemakaavassa osoitettua veneilytoimintaan liittyviä rakennuksia 3 000 kerrosneliötä sekä satamalaiturille sijoittuvia muita palvelurakennuksia 200 kerrosneliötä.

Kaupunki on laatinut Ranta-Toppilan pienvenesataman liiketoimintamahdollisuuksista kartoituksen. Sataman alueesta on laadittu myös yleissuunnitelma ja investointilaskelmia. Yhteistyökumppanin hakuaika on käynnissä 28. elokuuta 2020 klo 15 saakka.

Lisätietoja: ouka.fi/oulu/asuminen-ja-rakentaminen/rantatoppila

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ranta-Toppilan alue sijaitsee Toppilansalmen suulla ja avautuu lännen ja meren suuntaan. Alue rajoittuu Toppilansalmeen, Koskelantiehen, Toppilansalmen ja Meri-Toppilan asuntoalueisiin sekä Meri-Toppilan rantapuistoihin. Alue on kokonaisuudessaan Oulun kaupungin omistuksessa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta