Siirry suoraan sisältöön

Rallisprintin SM-sarja starttaa Sanginjoelta – Oulu ensimmäistä kertaa mukana

15.2.2022

Oulun Urheiluautoilijat ry järjestää rallisprintin SM-sarjan 2022 avausosakilpailun MSP SM Rallisprintin lauantaina 19.2. Kisa-areenana on lukuisista Pohjola-ralleista tuttu Sanginjoen erikoiskoe. Luvassa on siis vauhdikasta menoa kylätiellä.

Radalla on pituutta kolme ja puoli kilometriä. SM Rallisprinttiä ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty Oulussa. Kilpailuun odotetaan toista sataa kuljettajaa ympäri Suomen.

Rallisprintin Suomen mestaruussarjassa kilpaillaan niin 2- kuin 4-vetoistenkin Suomen mestaruudesta, rallisprintin Suomen juniorimestaruudesta sekä senioreiden, naisten, nuorten luokan Suomi Cup -mestaruuksista.

Takana haasteellisia vuosia

Kilpailukaudet 2020 ja 2021 jäävät rallisprintin lajihistorian yhdeksi kaikkien aikojen erikoisimmista. Kauden 2020 alkupuolen sotki ehkä yksi historian leudoimmista talvista ja tämän jälkeen puhjennut koronapandemia. Tämän myötä koko Rallisprintin SM-sarjakausi jouduttiin perumaan.

Kausi 2021 alkoi myös epävarmoissa merkeissä, koronapandemian vaikuttaen edelleen kilpailujen järjestämistoimintaan, mutta Rallisprintin SM-sarjakausi saatiin kuitenkin lopulta toteutettua, vaikkakin suunnitelman kuuden osakilpailun sijaan neljän osakilpailun sarjana.

Rallisprintin SM-sarjassa tullaan kilpailemaan kaudella 2022 jälleen kuusi osakilpailua, joista perinteisesti kaksi ajetaan talvella, kaksi kesällä asfaltilla ja kausi päätetään kahteen sorasprinttiin syksyllä.

Rallisprint-kilpailu etenee siten, että kuljettajat ajavat saman reitin kaksi tai kolme kertaa määrätyssä järjestyksessä ja paras aika on hänen lopullinen tuloksensa.

MSP SM Rallisprint Oulu

  • Lauantai 19.2.2022 11:00 Kilpailun lähtö ja ensimmäinen kierros
  • Kilpailussa ajetaan kaksi kierrosta.
  • Palkintojenjako heti kilpailun päätyttyä.

Lisätietoa: www.oua.fi , www.facebook.com/oulunua

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvassa Oulun Urheiluautoilijoiden Max Karhapää Hondan ohjaimissa. Kuva: Oua ry

Lue myös

Lue lisää aiheesta