Siirry suoraan sisältöön

Raksilan pesäpallostadion sai uuden pinnan

5.6.2020

Stadionin historian ensimmäinen matto ehti palvella yli 20 vuotta. Maton vaihdoksen myötä myös sen väri päätettiin vaihtaa aiempaa kirkkaampaan.

Raksilan pesäpallostadionille on asennettu uusi hiekkatekonurmi. Uusi nurmi on stadionin historian toinen, sillä edellinen nurmi oli asennettu paikoilleen liikuntapaikan rakentamisen yhteydessä 1997.

”Maton vaihtotyötä on tehty pitkin kevättä”, kertoo liikuntapalveluiden isännöitsijä Jarmo Savukoski.

Yli 20 vuotta vanha oli tullut käyttöikänsä päähän. Uusi nurmi maksoi liikuntapalveluille noin 115 000 euroa.

Vanha nurmi oli perinteisen pesäpallokentän värinen eli ruskean oranssi.

”Uusi oranssi matto on kirkkaamman värinen kuin vanha”, sanoo Savukoski.

Nurmen asennuksen yhteydessä aluetta laajennettiin jonkin verran.

”Molemmilta puolilta otettiin kahdeksan metriä pois nurmialuetta ja korvattiin se mustalla tekonurmella. Nyt itse pelialue erottuu muusta alueesta aiempaa selvemmin.”

Uusi matto on kooltaan 7 800 neliömetriä. Vanha matto on toimitettu kierrätykseen.

Ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin stadionilla eilen torstaina eli samana päivänä, kun uusi matto hiekoituksineen saatiin valmiiksi.  

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
pesäpallokenttä, pelaajia, taivas
Lippo Junioreiden tyttöjen superpesisjoukkue harjoitteli torstaina iltapäivällä uudella tekonurmella. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta