Siirry suoraan sisältöön

Rakennusvaiheessa olevalla Jokirannan koululla harmillinen tulipalo viikonloppuna

17.3.2020

Kiimingin keskustassa sijaitseva Jokirannan koulun uudisrakennus pyritään saamaan valmiiksi aikataulussa viimeviikkoisesta tulipalosta huolimatta.

Jokirannan vanhan koulun korvaava uudisrakennus on noussut Kiimingin keskustassa harjakorkeuteen. Sunnuntaina koululla syttyi vielä tuntemattomasta syystä tulipalo, joka tuhosi noin 80 neliön laajuudelta lattian eristeenä käytettyä styroxia.

”Tällä hetkellä selvitetään palovahinkojen laajuutta ja niiden korjaamista. Vielä ei ole tiedossa, vaikuttaako tulipalo rakennuksen valmistumisaikatauluun. On mahdollista, että koulu valmistuu joulukuussa suunnitelmien mukaisesti kaikesta huolimatta”, hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Tilapalveluista kertoo.

Koulua rakennetaan yhteistyössä

Uusi koulu rakennetaan 650 oppilaalle henkilökunnan, Oulun Tilapalveluiden, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja tilaajan, Oulun Tilapalveluiden, yhteisponnistuksena. Pääurakoitsijana toimii Oulun Rakennusteho Oy. Kaikki rakennushankkeen osapuolet ovat osallistuneet tulevan koulun suunnitteluun.

”Tärkeä osa hanketta on ollut se, että rehtori ja koulun henkilöstö ovat istuneet koko ajan suunnittelijoiden ja urakoitsijan kanssa saman pöydän ääressä”, Kaisanlahti toteaa.

Rakennuksen vesikatto valmistui maaliskuun alussa, ja maanvastaiset lattia on valettu liikuntasalia lukuun ottamatta. Väliseinien muuraukset ovat myös valmistuneet. Rakentaminen alkoi kesällä 2019. Alkuperäisen suunnitelman mukaan koulutyön olisi tarkoitus alkaa tammikuussa 2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vaikka Jokirannan koulun uudisrakennuksessa oli pieni tulipalo viime viikonloppuna, on toiveissa, että rakennus valmistuu ajallaan. Kuvaaja: Pirkko Partanen.

Lue myös