Siirry suoraan sisältöön

Rakennusmestaripulaa helpotetaan syksyllä alkavalla muuntokoulutuksella

27.1.2021

Oulun ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa uusia rakennusmestareita muuntokoulutuksella, sillä rakennusalalla on puute työnjohtajista. Lisäksi Pohjois-Suomessa käynnistyy lähivuosina useita suuria rakennushankkeita, jotka tarvitsevat koulutettua työvoimaa johtotehtäviin

Oamk on saanut rakennusmestareiden muuntokoulutukseen noin 384 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Syksyllä alkavaan muuntokoulutukseen otetaan 30 opiskelijaa. Koulutuksessa suoritetaan rakennusmestarin AMK-tutkinto kahdessa vuodessa, kun normaalisti koulutus kestää 3,5 vuotta.

Tutkinto antaa talonrakennustyömaiden vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot kaikissa vaativuusluokissa sekä erityisalojen vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot betoni-, puu-, teräs- sekä pohjarakentamisessa. Koulutukseen on myös sisällytetty tietomallinnuksen opetusta.

Koulutukseen voivat hakea ne, joilla on jo tekniikan korkeakoulututkinto tai opistoasteen insinööritutkinto tai teknikon tutkinto.

Opiskelemaan voi hakea myös muun alan korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, jos hakijalla on lisäksi riittävä määrä tekniikan alan opintoja. 

Muuntokoulutuksen toivotaan houkuttelevan myös naisia miesvaltaiselle alalle. Haku koulutukseen on 5.–19.4.2021. Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla.

Ensi syksynä aloitetaan jälleen rakennusmestareiden muuntokoulutus, jota aloiteltiin Oamkissa jo vuonna 2018. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta