Siirry suoraan sisältöön

Rakennusmestaripulaa helpotetaan syksyllä alkavalla muuntokoulutuksella

27.1.2021

Oulun ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa uusia rakennusmestareita muuntokoulutuksella, sillä rakennusalalla on puute työnjohtajista. Lisäksi Pohjois-Suomessa käynnistyy lähivuosina useita suuria rakennushankkeita, jotka tarvitsevat koulutettua työvoimaa johtotehtäviin

Oamk on saanut rakennusmestareiden muuntokoulutukseen noin 384 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Syksyllä alkavaan muuntokoulutukseen otetaan 30 opiskelijaa. Koulutuksessa suoritetaan rakennusmestarin AMK-tutkinto kahdessa vuodessa, kun normaalisti koulutus kestää 3,5 vuotta.

Tutkinto antaa talonrakennustyömaiden vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot kaikissa vaativuusluokissa sekä erityisalojen vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot betoni-, puu-, teräs- sekä pohjarakentamisessa. Koulutukseen on myös sisällytetty tietomallinnuksen opetusta.

Koulutukseen voivat hakea ne, joilla on jo tekniikan korkeakoulututkinto tai opistoasteen insinööritutkinto tai teknikon tutkinto.

Opiskelemaan voi hakea myös muun alan korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, jos hakijalla on lisäksi riittävä määrä tekniikan alan opintoja. 

Muuntokoulutuksen toivotaan houkuttelevan myös naisia miesvaltaiselle alalle. Haku koulutukseen on 5.–19.4.2021. Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ensi syksynä aloitetaan jälleen rakennusmestareiden muuntokoulutus, jota aloiteltiin Oamkissa jo vuonna 2018. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta