Siirry suoraan sisältöön

Qstock sai 400 000 euroa koronatukea – valoa tunnelin päähän on jo kaivattukin

7.10.2020

Oulun suurin ja perinteisin rock-festivaali Qstock on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 400 000 euroa koronatukea. Se, kuten moni muukin festivaali joutui perumaan viime kesän tapahtumansa. Nyt katsotaan toiveikkaasti ensi kesään.

”Haimme oman tilipäätöstietojen mukaan tätä ministeriön korona-avustusta, mutta ihan täyttä summaa emme saaneet. Täytyy kuitenkin olla erittäin iloinen tästäkin summasta. 400 000 on iso raha ja tämä antaa uskoa tulevaisuuteen”, sanoo toimitusjohtaja Jouni Loponen.

”Jokainen euro kulttuurin, taiteen ja tapahtumateollisuuden avuksi tällä hetkellä on erittäin hyvä asia. Onneksi ministeriössä on tähän löytynyt ymmärrystä. Lisäksi kerrannaisvaikutukset myös Oulun alueella ovat erittäin suuret”, hän jatkaa.

Qstock-organisaatio aikoo käyttää tuen ensimmäkseen henkilöstö- ja muiden tulojen kattamiseen.

”Meillä on kuitenkin töissä seitsemän henkilöä ja kiinteät kulut siihen päälle. Viime vuoden liikevaihto suli kerralla alta. Ja nyt olemme suunnitelleet ensi vuoden festiaalia pitkälle. Lähdemme siitä, että ensi kesänä festivaali järjestetään entisen laajuisena”, Loponen toteaa.

Festivaalin ”taiteellinen” johtaja Mikko Forstén on samoilla linjoilla.

”Perjantain pääesiintyjä Nightwish on lyöty lukkoon jo aiemmin ja lauantain osalta vielä muutama nimi puuttuu paperista. Muutoinkin olemme tähyilleet esiintyjälistassa enemmän lähialueille, kuin kaukaa maailmalta, vaikkakin muutama esiintyjä on jo buukattu muun muassa Britanniasta”, hän kertoo.

Esiintyjälistassa jo nimiä

Qstock 2021 järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 30.-31. heinäkuuta.

”Lähdemme siitä, että molemmille päiville saamme 20 000 vierasta. Jos tilanne muuttuu, päätökset on tehtävä viranomaisten kanssa hyvissä ajoin. Sitä emme kuitenkaan halua nyt vielä ajatella”, kiteyttää Loponen.

Ensi vuoden Qstockin muita toistaiseksi varmistuneita esiintyjiä ovat JVG, The Darkness (UK), SANNI, Battle Beast, Kaija Koo, Stam1na, Ellinoora, Chisu, Vesala, Ida Paul & Kalle Lindroth, Lähiöbotox, JC Stewart (UK), Mikael Gabriel, Radiopuhelimet, Xysma ja Cledos.

Kaikki koronapandemian takia perutulle kesän 2020 festivaalille ostetut Qstock-liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 festivaalille. Tarkemmat ohjeet festivaalin sivuilta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön muut avustukset Oulussa:

- Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry, festivaalin striimauskustannukset: 26 000 euroa

- Oulun musiikkivideofestivaalit ry, toimintaan: 11 000 euroa

- TaikaBox ry, Oulussa järjestettävään kansainväliseen toimintaan: 10 000 euroa

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Alueemme suurimpiin festivaaleihin lukeutuva Qstock nähdään, toivottavasti, myös ensi kesänä Kuusisaaren ja Raatin alueella. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta