Siirry suoraan sisältöön

Pyhät, pahat ja ahneet - Oulun konservatorion oopperastudio sukeltaa ihmisen raadollisuuteen

17.11.2021

Puccinin romanttinen oopperamusiikki soi traagisin ja koomisin sävyin, kun Oulun konservatorion oopperastudio tuo ensi-iltaan Heta Haanperän ohjaamat lyhytoopperat Sisar Angelica ja Gianni Schicchi torstaina 18. marraskuuta Tulindbergin salissa Oulun Musiikkikeskuksessa.

Oopperaillan 1800-luvun verevää italialaista romantiikkaa huokuva Puccinin musiikki kuvaa osuvasti ihmisen raadollisuutta ensin traagisesti Sisar Angelican tarinassa ja sitten komediana umpikieron asianajajan Gianni Schicchin ovelaa kuprua sävelittäen.

Päärooleissa esiintyvät Oulun konservatorion oopperastudion opiskelijat Reijo Alatalo (Gianni Schicchi), Outi Aine (Suor Angelica), Satu Lotvonen, Iisa Suonvieri ja Jukka Tallgren sekä Oulun konservatoriossa laulunopettajana työskentelevä Mari Klemettilä.

Esityksen musiikillinen valmentaja on Oulun konservatorion laulun yliopettaja Ritva Lehtiniemi-Anundi. Korrepetiittorina ja pianistina toimii Oulun konservatorion säestyksen lehtori Markus Vaara. Gianni Schicchin suomennoksen on laatinut Oulun Konservatorion oopperastudion työryhmä.

Klassista draamaa suosikkisävelin

Tarinassa Angelica on aviottoman lapsen saatuaan lähetetty luostarisisareksi. Hänen sukulaisensa ottavat hänen lapsensa ja omaisuutensa. Lopulta Angelica päättää oman elämänsä. Sitä ennen hän kuitenkin saa kokea täyttymystä uskonnollisten näkyjen muodossa. Hänen oma lapsensa näyttäytyy hänelle.

Asianajaja Gianni Schicchi kutsutaan hätiin, kun suvun varakas päämies on testamentannut omaisuutensa luostarille. Schicchi lupaa korjata asian, ja asiaa työstetään farssiksi asti. Lakimiehen laatima loppuratkaisu yllättää rahanhimoiset sukulaiset ja yleisönkin.

Vastapainoksi oopperan vauhdikkaalle huumorille Puccini sävelsi teokseen viiltävän kaunista kerrontaa. Ooppera sisältää rakastuneen Laurettan aarian O mio babbino caro, josta on tullut klassisen musiikin superhitti.

Tulindberg sali, Oulun Musiikkikeskus, Esitykset: to 18.11. klo 18-20:30. Ensi-ilta, pe 19.11. klo 18-20:30, la 20.11. klo 18-20:30, su 21.11. klo 15-17:30. Väliaika 30 min. Ensi-illassa Preludi avoinna, muina iltoina palvelee Coda.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sisar Angelican tarina kuullaan neljässä lyhytoopperaesityksessä Tulindbergin salissa Oulun Musiikkikeskuksessa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta