Siirry suoraan sisältöön

Pyhän Tuomaan kirkkokonsertista lohtua sureville

24.4.2021

Musiikki voi nostaa mielialaa, keventää taakkaa hetki kerrallaan tai auttaa suremaan. Virtuaalikirkon verkkotapahtuman konsertissa kuullaan tänä sunnuntaina lohduttavia säveliä sureville.

Pyhän Tuomaan kirkossa soivat sunnuntaina 25. huhtikuuta kello 16 lohdutuksen sävelet surun tielle ja kaipauksen hetkelle.

Tuiran seurakunnan kanttori Tommi Hekkalan mukaan musiikki on turvallinen ja kannatteleva maaperä antautua surulle. Musiikki voi nostaa mielialaa, keventää taakkaa hetki kerrallaan tai auttaa suremaan.

”Suru voi olla rumaa, väsyttävää, kaihoisaa, kaunista, sen kokeminen on yksilöllistä ja siihen liittyy monenlaisia tunteita. Me kaikki kohtaamme ja käsittelemme surua omalla tavallamme”, Hekkala kuvailee.

Kauneinta ja lohduttavaa musiikkia surun tietä kulkeville esittävät Tuiran seurakunnan kanttorit Raakel Pöyhtäri, Johanna Simonen, Katri Sippola ja Tommi Hekkala sekä muusikot Johanna Kropsu (laulu), Reeta Pasma (oboe) ja Mikael Säily (sello). Musiikin lomassa kuullaan pastori Jonna Piiraisen lukemana runoja ja ajatelmia.

Konsertti on verkkotapahtuma ja sitä voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kirkkomusiikin lomassa kuullaan tänään myös runoja ja ajatelmia. Kuva: Oulun ev.lut. seurakunnat

Lue myös

Lue lisää aiheesta