Siirry suoraan sisältöön

Puutarhajätekin kaipaa oikeaa käsittelyä

14.9.2020

Metsiin ja muille yleisille alueille sitä ei saa viedä. Myös jätteiden hautaaminen on kielletty.

Kompostointi omalla kiinteistöllä on mahdollista. Puutarhajätteitä ja niihin verrattavia jätteitä saa kompostoida kompostikehikossa ilman varsinaista kompostoria.

Ruskoon jäte maksutta puutarhajätekupongeilla

Haravointi- ja risujätteet voi toimittaa luvallisiin vastaanottopaikkoihin. Kiertokaari Oy:n toiminta-alueella puutarhajätteitä voi viedä maksutta Ruskon jätekeskukseen. Kotiin jaetusta jäteoppaasta löytyy tähän tarkoitukseen puutarhajätekuponkeja. Lakeuden EKO:n toiminta-alueella kotitaloudet voivat viedä risu- ja puutarhajätteet veloituksetta jäteasemille.

Puutarhajätteen vienti metsä-, puisto- ja viheralueille tai jäälle on kiellettyä.

Avopoltto kiellettyä asemakaava-alueella

Myös haravointijätteiden polttaminen asemakaava-alueella on aina kiellettyä kuten myös risujen, oksien, lehtien, heinien, hakkuutähteiden ja muiden vastaavien. Avopoltoksi katsotaan myös esimerkiksi poltto betonirenkaassa tai tynnyrissä.

Asemakaava-alueen ulkopuolellakaan edellä mainittujen materiaalien avopoltto ei saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa naapureille tai muuta ympäristön pilaantumisen vaaraa. Taajaan rakennetulla alueella ei saa myöskään kulottaa.

Lisätietoja saa Oulun seudun ympäristötoimen ympäristötarkastajilta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kompostit ja luvalliset jätteenkäsittelylaitokset ovat kohteita, kun puutarhasta viedään jätettä pois. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta