Siirry suoraan sisältöön

Pure Networking käynnistyi BusinessAsemalla – Hyvä paikka introverteillekin tutustua ihmisiin Oulussa

24.11.2021

BusinessAseman Pure Networking -tapahtuma on tarkoitettu suomalaisille ja ulkomaisille verkostoitujille. Sen tarkoitus on edistää, ohjata, opastaa ja antaa vinkkejä urasuunnitelmille sekä tutustuttaa muihin samassa tilanteessa oleviin.

Pure Networking järjestetään Oulun BusinessAsemalla joka tiistai-ilta. Kokoontumiset jatkuvat puoliväliin joulukuuta.

”Missä pääsen tapaamaan uusia ihmisiä Oulussa?” ”Entä missä voin tutustua paikalliseen yhteisöön?”

BusinessOulun asiantuntija Viera Karam kuulee usein näitä kysymyksiä, kun hän tapaa työssään kansainvälisiä ihmisiä. Siksi hän kutsui kollegansa Anne Ryynäsen suunnittelemaan kanssaan verkostoitumistapahtumaa.

”Tarkoitus on, että Pure Networking tarjoaa paikan tavata ihmisiä ja tutustua yhteisöön. Samalla kuulee, mitä toiset tekevät ja mahdollisesti löytää uusia työ- sekä yritysnäkymiä”, Viera Karam kertoi.

Vinkkejä uratavoitteisiin

Eteläkorealainen Jian Lee saapui Ouluun opiskelemaan kolme kuukautta sitten. Hän oli aiemmin matkustellut Suomessa ja ihastunut etenkin paikalliseen luontoon.

”Opiskelen parhaillaan markkinointia Oulun yliopistossa, ja opintojeni jälkeen haluan löytää työn Suomesta", Jian Lee sanoi.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Pure Networking -tapahtumassa oli noin 30 osallistujaa. Heille annettiin ensimmäisen puolen tunnin ajaksi kysymyksiä, joiden avulla pystyi tutustumaan tuntemattomaan ihmiseen viiden minuutin keskustelun aikana. Niin sanotusti ”särkemään jään”.

Kysymysten jälkeen keskustelu jatkui vapaana aina viimeiselle minuutille, kello 20 saakka. Joihinkin pöytiin syntyi useamman henkilön ryhmiä, osa keskusteli kahdenkeskisesti. Paikalla oli niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia verkostoitujia.

Muutamat olivat Jian Leen tapaan opiskelijoita, mutta Pure Networkingissä oli myös tutkijoita, yrittäjiä ja työntekijöitä. Osa oli etsimässä apua yrityksen perustamiseen, jotkut puolestaan tulivat viettämään puhtaasti vapaa-aikaa uusien ihmisten seurassa.

Soulista kotoisin oleva Jian Lee kertoi, että hän ehti keskustella viiden inspiroivan ihmisen kanssa illan aikana.

”Tunnelma oli todella rento ja paikalla oli mielenkiintoisia ihmisiä, joilla on hyvin erilaiset taustat. Sain loistavia vinkkejä keskustelukumppaneiltani esimerkiksi uratavoitteideni toteuttamiseen.”

”Tällainen avoin verkostoituminen sopii erityisesti kaltaisilleni kansainvälisille opiskelijoille, mutta myös muille, jotka eivät tiedä kuinka Oulussa voisi verkostoitua. Lisäksi, jos mielessä on selkeä tavoite, siihen saa täältä helposti käytännönläheistä apua. Tulen kyllä uudelleen tähän tapahtumaan”, hän totesi.

Pietu Niinimäki tuli verkostoitumaan pitkästä aikaa.

Korona verottanut verkostoitumista

Pietu Niinimäki työskentelee yrittäjyysohjelman päällikkönä Startup Refugees -verkostossa, joka tukee maahanmuuttajien työllistymistä.

Hän tuli katsomaan Pure Networkingin menoa vapaa-ajallaan, vaikkakin myönsi, että tapahtuma voisi olla hyödyllinen myös ammatillisesti.

”Korona-aika on verottanut paljon verkostoitumista ja olen hävettävän vähän päässyt käymään tällaisissa tapahtumissa”, Niinimäki sanoi.

Egyptiläinen Belal Amin oli myös tullut verkostoitumaan ja tapaamaan uusia ihmisiä – mikä on ollut vaikeaa pandemian aikana.

”Networking-tapahtuma on hyvä paikka esimerkiksi introvertille tutustua uusiin ihmisiin Oulussa.”

Hän tuli aluksi Ouluun opiskelemaan yliopiston maisteriohjelmassa. Nyt hän työskentelee tutkijana. Hänen mielestään kaupunki on juuri sopivankokoinen ja hän on viihtynyt hyvin kolme vuotta Oulussa.

”Oulu ei ole liian suuri kaupunki, mutta ei myöskään maaseutua. Täällä on modernia teknologiaa ja kaunis luonto, vaikkakin talvella onkin vähän liian kylmä.”

Pure Networking -tapahtuma järjestetään Oulun BusinessAsemalla joka tiistai kello 17–20. Tämän vuoden viimeinen verkostoitumisilta pidetään 14. joulukuuta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Etelä-Koreasta kotoisin oleva Jian Lee saapui verkostoitumaan, koska hän halusi tutustua uusiin ihmisiin ja saada vinkkejä tavoitteidensa toteuttamiseen. Kuva: Annakaisa Vääräniemi

Lue myös

Lue lisää aiheesta