Siirry suoraan sisältöön

Puistopiknikit tarjoavat urbaaneja elämyksiä runsain mitoin tänä kesänä

21.6.2021

Puistopiknikit käynnistyvät jälleen kesäkuun lopussa. Koronaturvallisesti toteutettavaa ohjelmaa on keskustakohteiden ja -puistojen lisäksi tarjolla myös kaupungin ulkopuolella. 

”Haluamme tuoda Puistopiknikeillä yllätyksellisyyttä sekä elämyksiä kaupunkitilaan”, kertovat Oulun kaupungin tuottaja Jarkko Halunen ja tuotantovastaava Inka Koutaniemi.  

Huhtikuun lopussa päättyneeseen esiintyjähakuun saapui yhteensä 65 ehdotusta. Näistä ohjelmistoon valittiin kolmasosa. Kesän ohjelmistossa on luvassa muun muassa ajankohtaista oululaista musiikkia, nuorallatanssiesitys, kaksitoista tuntia kestävä dj-keikka, Taiteiden yön teaseri sekä useampi tanssiesitys.  

Halunen ja Koutaniemi pitävät tärkeänä, että mahdollisimman monelle kulttuurialan toimijalle voidaan tarjota tänä vuonna esiintymismahdollisuus.  

”Ohjelmahakua on aiempina vuosina suunnattu ennen kaikkea harrastajille idealla kaupunkilaisilta kaupunkilaisille. Tänä vuonna mukaan haki paljon ammattimuusikoita ja -taiteilijoita, mikä kertoo varmasti osaltaan kulttuurialan ahdingosta”, sanoo Halunen. 

Koronarajoitukset lievenevät

Puistopiknikeiden toteutuksessa huomioidaan vallitseva koronatilanne.  

”Seuraamme jatkuvasti viranomaistiedostusta ja olemme yhteydessä Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon. Toimimme ajankohtaisten ohjeistuksien ja suositusten mukaan. Kaikille avoimissa tiloissa ja ilmaistapahtumissa väkimäärän rajoittaminen on haastavaa, mutta ohjelmaa on tarvittaessa mahdollista tuottaa myös kohdennetusti ja rajoitetulle yleisölle. Viime vuonna Puistopiknikit toteutettiin koronapandemian vuoksi hajautetusti taloyhtiöiden pihapiireissä sekä hoivakodeissa. Lisäksi kaupunkilaisia ilahduttivat tuolloin pop up -esitykset, kuten teekkarien kiertävän paloauton lavalla soittava bändi.” 

”Väljissä ulkotiloissa oleminen on turvallinen tapa osallistua tapahtumiin”, Halunen toteaa. 

22 kertaa piknikille  

Puistopiknikit ajoittuvat tänä vuonna kesäkuun lopusta elokuun loppuun. Piknikkejä järjestetään yhteensä 22, joista 15 sijoittuu keskusta-alueelle ja loput toteutetaan aluepiknikkeinä.  

”Valtaosa piknikeistä järjestetään tuttuun tapaan Hollilavalla, mutta ohjelmaa on luvassa myös Ainolan puistoon ja Nallikariin sekä kiertävällä ajatuksella myös muihin kaupungin puistoihin. 

Lisäksi piknikkejä järjestetään ainakin Oulunsalon kotiseutumuseolla, Syketalolla Kiimingissä, Koitelissa, Äimänraution puutarhalla ja Kaijonharjussa”, luettelee Koutaniemi.  

Ensimmäinen Puistopiknik järjestettiin vuonna 2016 Oulun kaupungin Katu- ja viherpalveluiden toimesta valtakunnallisen Vihervuoden yhteydessä. Oululaiset ovat ottaneet Puistopiknikit omakseen. Yksittäisten esityksien osallistujamäärät ovat vaihdelleet kolmestakymmenestä hengestä aina viiteensataan saakka riippuen esiintyjästä.  

”Ihmiset selkeästi kaipaavat tällaisia tapahtumia. Puistopiknikit tarjoavat mahdollisuuden törmätä johonkin sellaiseen, mitä ei ole aiemmin nähnyt ja nurkan takana saattaa odottaa yllätys.” 

Koko Piknik2021-ohjelman löydät tästä linkistä

Puistopiknikejä on yhteensä 22 ja ne jakautuvat aikavälille 30. kesäkuuta -22. elokuuta. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta