Siirry suoraan sisältöön

Puistopiknik etsii kesäksi uusia muotoja

4.5.2020

Oulun kaupungin tapahtumatuotanto on järjestänyt kaupunkilaisten iloksi jo neljänä kesänä kulttuuriesityksiä puistopiknikeillä kaupungin puistoissa ja muissa tarkoitukseen sopivissa paikoissa. Tänä kesänä tilanne on kokoontumisrajoitusten vuoksi vähän kimurantimpi, ja piknikeille mietitään uudenlaisia toteutustapoja.

Puistopiknikit ovat perinteisesti keränneet muutamista kymmenistä pariin-kolmeensataan katsojaa, joten tapahtumat eivät ole luonteeltaan suuria yleisötilaisuuksia, jollaisten järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun saakka. Tästä huolimatta järjestäjät eivät kuitenkaan haluaisi koota ihmisiä yhteen enempää kuin on tarpeellista.

”Kesän suurten yleisötapahtumien peruunnuttua on olemassa riski, että perinteiseen tapaan järjestettyinä puistopiknikeistä muodostuisi aikaisempaa suurempia kokoontumisia ihmisten halutessa ulkoilmaan viettämään laatuaikaa yhdessä”, selittää tapahtumatuottaja Jarkko Halunen linjausta.

Tulevana kesänä Oulun kaupungin puistopiknikit pyritäänkin toteuttamaan perinteisestä poikkeavalla tavalla. Esiintyjiltä etsitään nyt ehdotuksia vaihtoehtoisiksi toteutustavoiksi. Puistopiknikien esiintyjähaku on avoinna 17. toukokuuta saakka.

Vain taivas rajana toteutuksille

”Olemme pohtineet, minkälaisia uudenlaisia tapoja tapahtumien järjestämiseksi voisi olla. Voisivatko puistopiknikien esiintyjät vaikkapa jalkautua taloyhtiöiden ja hoivakotien pihamaille viihdyttämään parvekkeilla majailevaa yleisöä?”, Halunen miettii.

Hänen mielestään on turha kuitenkaan pureskella konsepteja etukäteen tai antaa liikaa osviittaa, miten asiaa voisi lähestyä.

”Muusikot ja muut esiintyvät taiteilijat voisivat nyt laittaa ideakoneet raksuttamaan ja miettiä, miten ihmiset voisi tavoittaa heidän luontaisessa ympäristössään ja mitä kaikkea heille voisi tarjota”, Halunen jatkaa.

Esiintyjiä etsitään puistopiknikeihin heinäkuun alusta elokuun puoleenväliin. Tuolla välillä tapahtumia voisi olla jopa 10–15 päivänä eri puolilla Oulua.

”Eräs mieleen juolahtanut ajatus oli jäätelöautotyyppinen ratkaisu, jossa esitys voisi kiertää yhden päivän aikana useammassakin eri paikassa”, Halunen heittää.

”Tarkoituksena olisi kuitenkin toteuttaa livetapahtumat ulkoilmassa siten, että ihmiset näkevät esitykset paikan päällä. Muutenkaan emme lähtökohtaisesti halunneet lähteä tekemään piknikejä netin kautta striimaten, vaan luoda nyt jotain uudenlaista. Striimitarjontaa on tällä hetkellä aika paljon ja kesälle halutaan jotain ilmavampaa”, Halunen näkee.

Täältä voit katsella videotunnelmia aiemmista puistopiknikeistä: https://www.facebook.com/pg/oulunpuistopiknikit/videos/

Lisätietoa halukkaille esiintyjille:

- Puistopiknikeihin valituille esiintyjille maksetaan toteutustavasta riippuen 200–700 euroa per toteutunut esitys tai ohjelmakokonaisuus. Esiintyjiltä edellytetään mahdollisuutta verkkolaskutukseen, mikä tarkoittaa laskutusta yhdistyksen, yrityksen tai laskutuspalvelun kautta. Laskuttavan yrityksen tulee olla YEL-vakuutettu.

- Esiintyjien on mahdollista käyttää Oulun kaupungin tapahtumapalvelujen kevyttä äänentoistolaitteistoa ja/tai omaa kalustoaan.

- Ehdota ohjelmasisältöä tulevan kesän puistopiknikeille tämän linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/puistopiknikit-2020

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Viime kesänä puistopiknikejä järjestettiin muun muassa Pikisaaressa Vanhan villatehtaan pihapiirissä. Kuva: Marko Pyhähuhta

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta